Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter de främre bromsbelägg på en 1993 Saturn

De 1993 Saturn modeller inkluderar två dörrar kupéer (SC1 och SC2), fyrdörrars sedaner (SL, SL1 och SL2) och femdörrars vagnar (SW1 och SW2). All användning skivbromsar fram med rotorer och bromsbelägg, och använder samma bromssystemet. Oavsett vilken modell du har, är det för att ersätta de främre bromsbelägg universell. Så länge som de främre broms rotorer inte rost-urkärnade, skev (avger en vibration under bromsning) eller sprucken, kan du byta bara bromsbeläggen. Saker du behöver
Lug nut skiftnyckel /däck järn
domkraft
två pallbockar
Ratchet och grunda Hylsnyckelsats
Små pry Tool Review Metal klädhängare
Stor kanal låser
Front ersättare bromskloss set med nya pad clips
Hög temperatur antikärvningsmedel
Shop trasa eller pappershandduk
Momentnyckel med socket set
Visa fler instruktioner

1

Park 1993 Saturnus på en plan yta som är säkert för att lyfta och stödja bilen, och sedan handbromsen.
2

Ta bort navkapslar i de två främre däcken och sedan lossa muttrarna med en klack skiftnyckel /däck järn, vridning i moturs riktning. Bara lossa dem tillräckligt för att bryta dem fria från klacken stud.
3

Använd bilens domkraft för att lyfta ena sidan av bilen i taget och sedan sänka uttaget med en pallbock placerade under varje frontram skena. Se till att hela framaxeln är förhöjd och stöds på pallbockar innan du fortsätter.
4

Vrid tändningsnyckeln ett halvt snäpp medurs för att låsa ratten. Detta gör att du kan flytta däcket fram och tillbaka, och ger dig bättre tillgång till bromsok och bromsbelägg. Slutför bort de lossade muttrarna och ta bort hjulen.
5

Vrid ratten så att bromsok och dynor av den sida du arbetar på första skjuter utåt från hjulet väl.

6

Använd ett Ratchet och uttag för att ta bort de övre och undre bromsok låspinnarna, och sedan använda en liten bända verktyg för att bända bromsok försiktigt bort av knogen montering. Böj hanger tråd pälsen för att skapa en provisorisk bromsok hängare och sedan stödja tjocklek på hängaren spiralfjädern den främre hjulupphängningen.
7

Komprimera kolven inåt med hjälp av en stor uppsättning av kanal lås och sedan långsamt pressa kolven i bromsoket helt i hålet.
8

Använd bända verktyg för att ta bort de övre och undre pad klipp på knogen montering. Kasta de gamla klippen.
9

bort bromsklossarna (med pry verktyg vid behov) från bromsok ankare fäste på knogen montering och sedan inspektera insidan och utsidan av rotorn för någon visuell defekter, såsom scoring, rost gropar eller sprickor. Förekomsten av något av dessa tillstånd kräver utbyte av rotorn (er).
10

Snäpp de nya klipp ersättande pad på de övre och nedre bromsok ankare montera säten och sedan använda en liten mängd av hög temperatur antikärvningsmedel till fliken bromsbelägg platser på klippen. Var noga med att inte få föreningen på rotorerna. Om du gör, torka rotorn ren med en trasa eller pappershandduk.
11

Montera de nya ersättande kuddar (både inombords och utombords) i bromsoket ankaret fästet, och se till att rikta in pad flikarna riktigt in i klippet sätena.
12

bort bromsok från tråd hängare och sedan placera tjocklek över plattan och ankaret mount montering av knogen.
13

Smörj den släta delen av bromsok låspinnarna, och sedan anpassa dem i bromsoket och vänstergänga dem i bromsoket ankaret mount. Dra åt stiften med hjälp av momentnyckel och en hylsa till 37 foot-pounds.
14

byter hjulet och lug nötter, och sedan dra åt muttrarna så att de säkrar fälgen på navet.

15

Upprepa steg 5 till 14 för den andra frambromsen församling.
16

Lyft ena sidan av Saturnus samtidigt tillräckligt hög för att ta bort stödbenet och sedan långsamt sänk bilen till marken. Pumpa foten bromspedalen tills bromsok kolvarna utvidga och sits kuddar till rotorn. Bromspedalen känns fast. Lossa parkeringsbromsen och sedan provköra Saturnus.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58090.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.