Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man vet om en utombordsmotor Luft eller vattenkyld?

Utombordsmotorer har två sätt att kyla sina förbränningstemperaturerna. En typ använder ett rått vatten pickup som cirkulerar vatten genom motorn och passagerna avgaser, som kyler motorblocket, huvud och huvudkomponenter genom direkt kontakt. De andra kylmedel, som normalt återfinns i en tvåtakts utombordare, använder uteluftsflödet över värmeavledande flänsar svalna blocket och huvudet. Andra subtila skillnader i konstruktion och design av båda motortyper, och en pilot eller båtägare kan känna igen dessa skillnader med några nära observation. Saker du behöver
Ägarens servicemanual
Visa fler instruktioner
1

bort båten från vatten och placera den på en släpvagn, om du har det förtöjt eller dockas . Om du har den ursprungliga ägaren servicemanual för motorn, öppnar det upp till modell, år och gör sidan, vilket borde vara nära framsidan av handboken under "Motorspecifikationer" eller en liknande term. Hitta plattan motoridentifiering på utombordaren, som vanligtvis finns på fram-eller baksidan av motorn fallet. Kontrollera den manuella motoridentifiering matchar i uppgifterna på typskylten.
2

Läs manualen specifikationer och leta efter orden "Kylsystem" och "Engine Type." Om du ser kylsystemet anger "luftkyld," då kan du vara säker på att motorn använder luft i stället för vatten för att kyla motorn. Om du ser "två-cykeln" under motortyp, kommer det att bekräfta diagnosen. Vattenkyld utombordsmotorer kommer att visas som "vattenkyld," som har en råvattenpump, och innehåller "fyrtakts" enligt motortyp.
3

Undersök övre delen av motorn där cylindertoppen fäster till motorblocket. Om du har en övre motorkåpan med ett stort intag, LOSSA snaps och dra kåpan bakåt på sina gångjärn eller ta bort den helt. Leta efter stora fenor på topplocket som skjuter ut uppåt, och någon typ av metall avlänkningsplatta som kan användas för att rikta en luftström. Kylflänsar har oftast magnesium eller aluminium konstruktion - mycket lätt och tunn design. Dessa fenor absorberar sval luft och avleda värme, typisk för en luftkyld motor. Vattenkylda motorer kommer inte att ha dessa stora fenor.
4

Undersök undersidan av utombordsmotorn axel, känd som "lägre enhet." Vattenkyld utombordsmotorer draw sjö eller havsvatten upp genom ett vattenintag passage på den del av motorn som sitter under vattenlinjen. Dessa kan identifieras som små hål eller öppningar i båda sidor av motorn, eller innehålla en port med en skärm över den. Det blir också en avgasport högre upp på den nedre enheten används för att driva ut uppvärmt vatten avgaser från motorn. En luftkyld motor har inga insugs eller avgas portar på den undre enheten.
5

Slå upp bränslebehov för motorn i servicemanualen. Om riktningarna indikerar en blandning av olja med gasen, i allmänhet en två-procentförhållande, indikerar det ett tvåtaktsmotor typ som motsvarar en luftkyld utombordsmotor. Om du har ingen aktuell service manual, leta efter en metall skylt på bensintanken eller motor case som betecknar en tvåtaktsolja-bränslemixen, eller blandningsförhållande nummer. Vattenkyld utombordsmotorer kommer att köras på rak bensin, och kommer inte att behöva ha en förblandning av gas till olja.
6

Skruva motorns klämmor från akterspegeln och koppla loss snabbkopplingen bränsleledningen och eventuella tändstiftsledningen från motorn. Heft eller känner tyngden av motorn. Luftkylda motorer, förutom deras mindre storlek, kommer vanligtvis väger 20 till 30 procent mindre än en vattenkyld motor betyget på samma hästkrafter. Du kan göra denna jämförelse genom att testa vikten av båda typer av motorer, om du har båda typerna för din inspektion. Vattenkylda utombordare har mer viktiga motorkomponenter än luftkylda typer, vilket ger dem större tyngd. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/62167.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.