Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter skivbromsar bak i en Saturn Vue

skivbromsar bak är inte ett vanligt hitta i en Saturn Vue. Trumbromsar är oftast effektiv för små personbilar. Men om din Saturn Vue är en av de få med skivbromsar bak, läs vidare för att lära sig att ersätta dem. Saker du behöver
spruta eller sug pistol
sluten behållare
Bil jack
Jack står
Momentnyckel
Tvingfäste
Mekanisk tråd
bromsdelarna renare
Blocknycklar Tool Review 2 Nya bromsbelägg Sida 2 Pad hållare
Silikonbaserat fett
Visa fler instruktioner
1

Drain ungefär hälften av bromsvätska från huvudcylindern. Använd en spruta eller sug pistol att suga bromsvätskan och töm den i en godkänd sluten behållare.
2

Lyft den bakre delen av Saturn Vue från marken med en domkraft. Stödja fordonet på alla sidor med pallbockar att hindra den från att tippa. Håll smådjur och barn från området när du byter skivbromsar bak.
3

bort bakdäcken från Saturn Vue. Lossa muttrarna med momentnyckel och ta bort hjulet och däcket montering. Sätt fast muttrarna till navet för att förhindra rotorn från att glida av.
4

Komprimera bromsok 1mm med en stor C-clamp. Ta bort C-klämman och set är åt sidan för senare användning. Fäst den platta sidan av bromsok styrstift med en skiftnyckel och ta bort bromsok styrpinne bultar. Ta bromsok från konsolen och fäst den vid ramen med mekanisk tråd.
5

Ta ut bromsbeläggen följt av hållarna bromsbelägg. Rengör hårdvaran som kontaktar bromsbelägg för att avlägsna skräp och korrosion med broms delar renare. Inspektera bromsoket styrstift och stövlar för skador och byt vid behov.
6

Dra kolven hela vägen in i hålet med en skiftnyckel. Smörj områdena monteringsfästet som kontaktar bromsbelägg med en hög temperatur silikonsmörjmedel. Montera bromsbelägg och bromsbelägg hållare för pad till bromsok fästet.
7

Släpp kolven från den mekaniska tråd och placera den över skivbromsklossar. Byt bromsok styrpinne bultar och vridmoment till 25 ft lb Byt hjul och däck montering och sänk VUE till marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57026.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.