Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Så ändrar bromsbeläggen hos en 2007 Chevy 1500

Chevrolet introducerade sin första lastbil 1918. De fullstora lastbilar aldrig haft ett riktigt namn fram till 1999. Från 1962 till 1998, märkt Chevrolet lastbilar med ett "C" för tvåhjulsdrift eller "K" för fyrhjulsdrift följt av lastbilens storlek, K2500 till exempel. År 1999 gav General Motors äntligen Chevrolet fullstora lastbilar ett formellt namn, Silverado. Den 2006 Silverado kom standard med en 4,3-liters V-6 motor som producerade 195 hästkrafter och 260 foot-pounds av vridmoment. Den 2006 Silverado kom också standard med skivbromsar fram. Chevrolet rekommenderar att du byter ut bromsbeläggen när deras friktionsbelägg understiger 0.030 inches tjock. Saker du behöver
Turkiet Baster
Ren, liten behållare
Ratchet
Hylsnyckelsats
Ordet jack
Jack står
Två 8-tums C-klämmor
Bungee rem
Stålborste
Skivbroms fett
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Öppna Chevy 1500 huva och ta bort ungefär hälften av bromsvätska huvudcylindern med en kalkon baster. Överför bromsvätska till en liten behållare och spara det för återanvändning.
2

Lossa de främre muttrarna med Ratchet och uttag, men lämnar muttrarna löst fästa hjulen.

Billiga 3

Lyft den främre änden av 2006 Silverado, med en domkraft, och sitta pallbockar under ramen rälsen. Sänk domkraft tills bara domkraften stödja Chevy vikt. Ta bort muttrarna och dra hjulen från lastbilen.
4

Placera två 8-tums C-klämmor över bromsoket så skruven delen av varje klämma är röra det yttre bromsklossen och det fasta sida av varje klämma vidrör baksidan av caliperhuset. Dra åt de båda C-klämmor i lika intervall tills de inte kommer åt något längre för att trycka ner bromsoket. Ta C-klämmor.
5

Lossa övre bromsok styrstift, som ligger på baksidan av bromsok, med en spärr och uttag. Ta bort den nedre styrtappen, även på baksidan av bromsok, med en spärrhake och ingångar. Pivot bromsok uppåt och fäst den med ett bungee rem, utsätta bromsklossarna.
6

Ta bromsbeläggen och dra dem från bromsok fästet.
7

Clean eventuell rost och smuts från bromsbelägg hårdvaran - den tunna metallen shims införas där dynorna går i bromsoket fäste - med en stålborste. Applicera ett tunt lager skivbroms fett på bromsbelägg hårdvara.
8

Place de nya shims, som medföljer den nya bromsbelägg, på baksidan av de nya bromsbelägg. Tryck mellanläggen på de nya bromsbeläggen tills de snäpper på plats.
9

Sätt i de nya bromsbeläggen i bromsoket fästet och sväng bromsok nedåt, täcker bromsklossarna. Dra bromsok styrstift till 74 foot-pounds med en momentnyckel och uttag.
10

Placera framhjulen tillbaka på Silverado och dra åt muttrarna. Höj lastbilen upp från jack står med en domkraft. Avlägsna domkraften från under Chevy och sakta sänka den till marken.
11

Dra åt muttrarna med 140 foot-pounds i en korsvis med en momentnyckel och uttag.

12

Lossa de bakre muttrarna med Ratchet och uttag, men ta inte bort muttrarna.
13

Lyft den bakre delen av Silverado med en domkraft och placera pallbockar enligt bakaxeln. Sänk Silverado tills dess vikt stöds endast av domkraften. Ta bort de bakre muttrarna och dra bakhjulen från lastbilen.
14

Upprepa steg 4 till 9 för de bakre bromsbelägg, skärpning bromsok bultar till 80 foot-pounds på baksidan med ett vridmoment skiftnyckel och uttag.
15

Placera de bakre hjulen tillbaka på Silverado och hand-dra åt muttrarna.
16

Höj trucken från pallbockar, med hjälp av en domkraft, och lägre lastbilen till marken. Dra åt muttrarna med 140 foot-pounds i en korsvis med en momentnyckel och uttag.
17

Tryck ner bromspedalen långsamt tills det är ca 2/3 av dess totala reseavståndet och långsamt släppa trampa. Vänta 15 sekunder, tryck sedan på och släpp upp pedalen tills den känns fast. Denna process sitter ordentligt dubbla bromsok kolvarna på bromsklossarna.
18

Lägg bromsvätska från den lilla behållaren till broms huvudcylinder tills den når "Max" linje. Stäng Silverado huva.
19

Kör trucken till en väg med liten eller ingen trafik. Accelerera till ca 30 mph och stoppa lastbilen snabbt utan att låsa upp bromsarna. Låt lastbilen för att sitta i ca två minuter, så bromsarna cool. Upprepa detta steg om 20 gånger, riktigt svängde de nya bromsbelägg. Detta förbättrar bromsverkan och förlänger livslängden på din Silverado s bromsbelägg.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59187.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.