Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Bilbatteri Connection Borttagning

En bil batteriets livslängd börjar från det att elektrolyten tillsätts. Med hänsyn till detta är det viktigt att kontrollera tillverkningsdatum innan de köper, eftersom batteriet kan ha suttit på hyllan ganska länge. Dagen för leverans från fabriken är inpräglat i ärendet, på toppen av batteriet, vanligtvis på ett av hörnen: Det kommer att innehålla en bokstav som anger den månad på året och ett nummer som anger året (till exempel, "B "är för februari, antalet" 6 "betyder 2006 och" 0 "anger 2010). Ta bort batteriet ska alltid börja med att avlägsna den negativa batterikabeln, eftersom makten alltid passerar från den negativa till den positiva polariteten. Saker du behöver
Skruvnyckelsats
Supplemental batteripaket
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera bruksanvisningen och leta efter batteri interrupt förfaranden för ditt fordon. Mest sena modell fordon har en myriad av enheter antingen skyddas av en säkerhetskod eller ett datorstyrt system för - såsom taklucka, automatisk ned modulen på elektriska fönsterhissar, klimatkontroll modul, kropp ride control, liksom huvuddatorn , som alla skulle kunna förlora sin programplanering när strömmen bryts. Dessa enheter kommer att behöva omprogrammeras när strömmen kommer tillbaka. Inte alla fordon har detta problem, men det är bättre att kolla först än att bli förvånad när motorn inte tomgång, kommer windows inte stänga eller radion fungerar inte, för att nämna några möjligheter.

2

Installera extra batteripaket. Detta är en enkel anordning består av en liten, 9-volts batteri med en kontakt som är införd i cigarettändare. Det ger precis tillräckligt med kraft, med batteriet bortkopplat, för att hålla alla de kretsarna vid liv och skydda koderna. Det är viktigt att ansluta den här enheten i cigarettändaruttaget innan batteriet kopplas bort och ta bort den efter att batteriet ansluts igen, eller det kommer inte att fungera.
3

Ta den negativa batterikabeln från negativ post på batteriet, med hjälp av en skiftnyckel för att ta bort skruven. Ta den positiva batterikabeln, med nyckeln.
4

Lossa batteriet nedhållande klämma och flytta det åt sidan eller ta bort den helt och hållet, om det behövs. Lyft ut batteriet ur bilen och ersätta det med det nya batteriet, och se till att batteripolerna är installerade på samma plats.
5

Installera batteriet nedhållande klämma och dra åt med en skiftnyckel . Installera batteriets pluspol och dra åt med en skiftnyckel. Installera batteriets minuskabel och dra åt med en skiftnyckel. Extrahera extra batteri från cigarettändaruttaget.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/62166.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.