Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Front Brake Pad ersätter i en 1993 Dodge Caravan

I mitten av 1970-talet började Chrysler arbetar på ett nytt fordon som skulle revolutionera människor som flyttar: minibuss. Frisläppandet av Chrysler nyaste skapelser - Dodge Caravan och Plymouth Voyager - var tänkt att ske under 1981, men ekonomiska problem fördröjd frisättning fram till 1984 års modell. Chrysler utrustat 1984 Caravan med en 2,2-liters rak fyrcylindrig motor som producerade endast 86 hästkrafter. År 1993 hade Caravan tre motoralternativ, en 2,5-liters fyrcylindrig 3,0-liters V-6 och en 3,3-liters V-6, som producerar 100, 142 och 150 hästkrafter, respektive. Den 1993 Caravan kom även utrustade med broms skivor fram, och dess bromsbelägg måste ersättas regelbundet. Plats

främre bromsoken och bromsok fästen håller bromsbeläggen på plats medan Caravan är i rörelse. Addera Demontering

Ta bort 1993 Caravans bromsbelägg är relativt lätt. Hissa upp bilen och placera den på pallbockar, lossa de främre hjulen och ta bort de två skruvarna på baksidan av bromsok, ta bort bromsoket och dra bromsbeläggen från bromsoket fästet. Häng bromsoket från en suspension komponent med ett bungee rem, som att hänga den från broms slangen kan orsaka skador på slangen.
Rengöring och smörjning

Bultarna som håller fast bromsok fungerar som styrstift, låta den glida fram och tillbaka. Denna glidning förhindrar alltför pad slitage på ena sidan. Rengör alltid dessa stift och smörj dem med antiseize eller skivbroms fett. Addera Rotor

Rotorn är metallskiva med bromsbelägg tryck mot att stoppa 1993 Caravan. Mät tjockleken på rotorns skiva med en mikrometer i fyra olika områden och notera måtten ner på ett papper. Jämför skillnaden mellan den tjockaste och tunnaste mätning, känd som kör ut. Om körningen är ute 0,005 inches eller mer, dyka upp igen eller byt ut rotorn. Kontrollera rotorn för eventuella spår eller oegentligheter, ersätta eller dyka upp igen rotorn om eventuella brister finns. Om rotorn åtgärder mindre än 0,88 inches tjock, betyder inte kvalificera sig för renovering och byte krävs.
Installation

Gör klartecken för de nya bromsbelägg genom att trycka på kolv inuti vagnens bromsok inåt tills den bottnar inuti bromsoket. Ett specialverktyg finns för detta, eller så kan du helt enkelt använda en 8-tums C-clamp. Placera elektroderna i bromsok fästet, med squeal indikatorn vänd uppåt, lägg den tjocklek över kuddar och dra åt bromsok bultar.
Torque

rätt moment på alla bultar på 1993 Caravan är viktigt, men det är särskilt viktigt på bromssystemet. Bromsok bultar kräver 25 till 35 foot-pounds av vridmoment. Muttrarna på hjulen kräver 95 foot-pounds av vridmoment.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59185.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.