Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man installerar bromsar på en 2003 Saab 9-5 Aero

Installera bromsar på en Saab 9-5 är inte svårt. De verktyg som behövs för att slutföra projektet kan hittas i de flesta verktygslådor eftersom det inte finns några speciella verktyg som krävs för jobbet. Saab har skivbromsar på alla fyra hjulen. Skivbromsar är mycket lättare att ersätta än trumbromsar och projektet kan göras på din uppfart, vilket innebär att det finns ingen anledning att spendera pengar att ta bilen till en verkstad för att få dem installerade. Saker du behöver
stoppklossar
Automobile jack
stödbenet
Lug Hylsnyckel
ställa
Turkiet Baster
dräneringskärlet
Bromsvätska

Visa fler instruktioner
Främre bromsar
1

Öppna motorrummet och dränera hälften av bromsvätska från huvudcylindern med Turkiet baster. Placera vätskan i tråget för senare återvinning. Placera en uppsättning stoppklossar bakom bakhjulen i Saab. Lyft den främre delen av bilen på den sida du börjar med att använda bilen jack.
2

Lossa muttrarna på däcket med rörtång och ta bort hjulet från bilen. Ta bort låssprintarna från bromsoket med hjälp av en hylsa och ett spärrskaft. Dra bromsok från hjulaggregatet. Snäppa loss klämman från bromsoket och kuddar. Ta bort bromsbeläggen från bromsoket.
3

Tryck tillbaka kolven i bromsoket bostäder. Montera de nya bromsbeläggen i bromsoket och knäppa låsringen på plats. Kontrollera att varningssignalen på bromsbeläggen är nedåt i tjocklek eftersom den har att göra kontakt med rotorn. Placera bromsok i monteringsvagga i och dra åt stiften med en hylsa och spärrskaft.
4

Placera hjulet på bilen och dra åt muttrarna med rörtång. Ta stödbenet från under Saab. Sänk bilen till marken. Upprepa proceduren på den andra framhjulet.
Bakre bromsar
5

Placera stoppklossar framför framhjulen i Saab. Lyft den bakre delen av Saab på den sida du börjar med att använda bilen uttaget. Lossa muttrarna på hjulet med hjälp av rörtång och ta bort hjulet från bilen. Lossa stiften på bromsoket med hjälp av en hylsa och spärrskaft. Dra bromsok från hjulaggregatet.
6

snäppa loss klämman från bromsok och bromsbelägg. Ta bort bromsbeläggen från bromsoket. Tryck tillbaka kolven i bromsoket bostäder. Montera de nya bromsbeläggen i bromsoket och knäpp stoppbygeln tillbaka på plats. Du måste se till att signalanordning på bromsbeläggen är nedåt i bromsoket.
7

Placera bromsoket i monteringsvagga i och dra åt stiften med en socket och ratchet. Placera hjulet på bilen och dra åt muttrarna med rörtång. Ta stödbenet från under Saab. Sänk bilen till marken. Upprepa proceduren på den andra bakhjulet.
8

Lägg bromsvätska till huvudcylindern för att föra den till märket FULL. Pumpa på bromspedalen flera gånger efter det att bromsen jobbet är klart att sittplats bromsbeläggen på broms rotorer. Detta kommer att säkerställa att bromsarna är redo när du börjar köra Saab. Lägg mer vätska till huvudcylindern om det är nödvändigt att göra det fullt ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59129.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.