Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Vad orsakar nya bromsbelägg till Smoke?

Bromsar utgör en av de viktigaste systemen i en bil, särskilt när det gäller säkerheten. Bromsbelägg är ibland oförlåtande på dyra delar, emellertid, som en gång rotorerna kommer i kontakt med metallen under elektroderna, är skadorna snabb och omfattande. Efter byte bromsbelägg, dock verkar rök ibland efter bromsning. Rök är inte oväntat eftersom komponenterna lösa tillbaka på plats vid körning direkt efter att sätta på nya bromsbelägg. Är Brake Fluid den skyldige?

Bilar som fortfarande använder bromsvätska, är det viktigt att kontrollera nivån efter bromsarna har pumpats. Bromsarna är inte att lita på förrän pedalen känns fast vid sin sedvanliga höjd. Bromsarna behöver ofta pumpas flera gånger för att uppnå detta fasthet, vilket utarmar nivåerna bromsvätska. Låg bromsvätska, eller ens spilla bromsvätska i rotorn området, dock inte orsaka kuddar för att röka. Addera Är Spongy Bromsar skyldige?
P Om bromsen systemet inte har varit ordentligt blött, bromsarna känns mjuk som en svamp när pedalen trycks. Detta innebär ibland att det finns luft i bromsledningen, och blödning ersätter den luft med vätska. Bilen är inte säkert att köra tills luften är borta. Medan svampiga bromsarna inte är säkra, att de inte röker.
Lösningen

Efter bromsbeläggen byts ut, undvika skrikande av uppfart och racketen på bromsarna vid första stoppskylt. Det är bättre att starta nya kuddar ut med mjuka stopp och skjut bromsen snabbare och med mer tryck vid senare slutar. Även med denna gradvisa ökning av bromstrycket, är en brinnande lukt och rök från bromsarna möjligt. Tills bromsbeläggen sitter rätt i position, resulterar den extra friktionen ibland i rök.
Är röken ett problem?
P Om röken uppträder i mer än tre eller fyra dagar, ta bilen tillbaka till garaget där dynorna har ändrats. Om det var en gör-det-själv-jobb, inspektera dynorna igen eller ta bilen till en butik för en annan look. För ett par dagar, men detta är inte ovanligt som en del av nya bromsbelägg justering.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59216.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.