Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter en Seal Distributör Oil

Moderna bilar inte använder distributörer eller förgasare. Istället är de utrustade med elektronisk gnista kontroll och bränsleinsprutning. Några äldre bilar var övergångsbestämmelser och används återförsäljare i kombination med bränsleinsprutning, medan bilar som tillverkades i början av 1980 och tidigare var uteslutande förgasare och utrustade med distributörer. Fördelaren oljetätning är ett papper packning eller gummi O-ring, och distributören avlägsnas för att antingen byta ut en om tätningen läcker. Saker du behöver
tuschpennan
Skruvmejsel
Wrench in
Visa fler instruktioner
1

Lyft huven på bilen och följ tändkablarna till distributören, som vanligtvis finns nära baksidan av motorn. Vissa tillverkare, såsom Ford, lokalisera dem nära fronten på ett fåtal modeller. Hitta platsen på motorn där distributören är fastskruvad och använda paint penna för att skapa en referens märke på distributören basen och motorn.
2

Använd en skruvmejsel för att ta bort fördelarlocket. Lossa kontaktstycket distributören ledningarna från motorkabelstammen. När locket avlägsnas, notera riktning distributören rotorn pekar. En ände av rotorn har en liten kopparledare bifogas. Använd ledaränden som referens
3

Markera platsen av rotorn -. Den riktning den pekar - eftersom när distributören tas bort, kommer rotorn fritt snurra och inte anpassas ordentligt när du sätter tillbaka. Markera fördelningshuset med ritpennan, väl över markeringen på distributören bas, där ledaren änden av rotorn är för närvarande inriktad och pekar.
4

Ta distributören nedhållande bult med en skiftnyckel och dra fördelaren ut ur dess fäste. Detta kan kräva viss kraft, så ha tålamod och jobba distributören ut genom att vrida och dra samtidigt.
5

Ta bort den gamla packningen eller O-ring, som ligger strax nedanför basen av distributören . Rengör området och installera en ny tätning.
6

tillbaka distributören genom att följa omvänd ordning. Det första steget är det mest kritiska, eftersom distributören bas anpassningen där den första färgmarkering gjordes och rotorerna där den andra färgmarkering gjordes är en samtidig drift. Axeln inuti motorn som snurrar rotom är splines, och på vissa modeller också driver pumpen motorolja. Denna enhet komponent kan lätt flyttas när distributören avlägsnas. Om distributören inte rada upp, återställa enheten inuti motorn med en lång skruvmejsel direkt genom distributören monteringshål. Något vrid den så att distributören passar ordentligt.
7

Rikta distributören bas med färgen varumärkena, och vara säker på rotorn pekar på den övre ritpennan märke. Om det är av, upprepa oljan indexering pumpdrivning tills distributören sitter och justeras exakt till färgen varumärkena. Det kan vara nödvändigt att upprepa denna procedur flera gånger, särskilt på V8-motorer som t.ex. den populära Chevy 350. Installera det fasthållande bulten, plugg i kabelstam, och sätt tillbaka fördelarlocket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61163.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.