Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur Lossa Bromsbelägg

Bromsbelägg bör pressa rotorn skivbromsar och släppa den utan att dynorna dra. När ett bromsok kolv fortsätter att driva bromsbelägget mot rotorn du behöver veta hur man ska lossa bromsbelägg för att rätta till problemet. Anledningen till ett bromsbelägg dra över rotorn kan vara ett resultat av slitna tätningar runt en bromsok kolv inuti en eller flera bromsok skivbroms. Saker du behöver
Kolvsats
Ordet jack
4 pallbockar
rörtång mask
Dust (respirator) katalog skiftnycklar (öppen och sluten) katalog Allen skiftnycklar
Smärgelduk sälja Grease
Bromsvätska
bromsluftning kit (avluftningsslangen och läsk flaska) katalog C-klämma
Skruvmejsel (platt huvud, små & stora)
Visa fler instruktioner
1

Lossa muttrarna ett halvt varv innan du lyfter upp bilen från marken. Jack fordonet från marken med en domkraft och ställ den på pallbockar placerad under ramen nära varje hjul. Avlägsna hjulet när bilen är igång och sänks ned på pallbockar.
2

Täck näsa och mun med en ansiktsmask. Använd en insexnyckel för att lossa bromsoket monteringsfäste. Nå runt oket för att hitta de bultar som håller fast bromsok till fästet. Sätt i ena änden av insexnyckel i Allen-head bulten och vrid medurs för att lossa. Upprepa för de övriga fästbultarna och dra de lossade bultarna fria från oket och fästet. Addera 3

Ta bromsok och dra det ur rotorn. Tjockleken med bromsbelägget måste dras bort från kanten av rotorn för att frigöra bromsoket. Ta bort bromsok och håll upp den med händerna tills du kan ställa in den på en plats som inte sträcker den korta linjen gummi broms kopplad till den. Ställ tjocklek på axeln nära rotorn att bygga om den utan att separera bromsledningar från bromsok när du gör.
4

Dra gamla bromsbelägg ur bromsoket. De sitter på kolvarna med en metallklämma som håller dem på änden av kolven med friktion. Bara dra kuddarna bort kolvarna att ta bort. Trampa på bromspedalen i bilen för att trycka ut bromsok kolvarna du ska ombyggnad. Ta bort den kvarhållande tappen ligger i sidan av kolven och dra ut kolven ur bromsoket.
5

Rengör utsidan av bromsok kolv med 400-grit Smärgelduk. Ta bort de gamla kolvtätningar som lindas runt kolven och ersätta med ett nytt gummi O-ringstätning. Smörj utsidan av kolven innan du sätter tillbaka den i tjocklek och dra åt lastappen på plats innan du flyttar till nästa kolven.
6

Tryck bromskolvarna med en C-clamp när du behöver att installera nya bromsbelägg efter ombyggnad bromsoket kolvarna att lossa bromsbelägg. Montera bromsok med nya bromsbelägg och glida bromsok och kuddar över rotorn. Säkra bromsok till fästet. Tryck ner bromspedalen för att arbeta med nya bromsok kolvarna.
7

Lufta bromsoket. Sätt i ena änden av en bleeder rör över avluftningsventilen på bromsoket och den andra änden i en läsk flaska med tre inches av ny bromsvätska inne. Tryck ner bromspedalen och lossa avluftningsventilen att låta vätskan fly bromsok och flödet in i flaskan. När inga luftbubblor finns i systemet är effektivt luftas.
8

Upprepa processen för alla fastnat bromsbelägg. Byt hjulen och sänk tillbaka bilen på marken för att avsluta. Testa och lufta bromssystemet för att återställa systemet till nyskick.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58575.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.