Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Vad händer när du installerar en Bolt ventilkåpa felaktigt?

Ventilkåpan bultarna är en mycket viktig del av en motors ventilkåpan församling. Ansvarig för att stabilisera och säkra en ventilkåpa till motorns huvud, ventil täcka bultar måste installeras korrekt för att maximera bult fixering och ventilkåpan stabilitet. Ett felaktigt installerade ventilkåpan bult kan orsaka en rad problem. Förändrad ventilkåpa Seal

För ventilkåpor ska fungera, måste de vara korrekt installerat, som bland annat korrekt insättning och vridning av bultarna ventilkåpan. Ventilkåpa bultar säkerställa en smidig, även passa på ventilen täcker ovanpå motorn huvuden. Om ett ventillock bult är felaktigt installerat, kan det orsaka en onormal tätning komma att utvecklas mellan ventilkåpan och motorns huvud, en onormal tätning som kan orsaka oljeläckage och ventilkåpan packning skador.
Stripped Bolt

En av de vanligaste resultaten av en felaktigt installerad ventilkåpan bult är skador på gängor. Generellt ventilkåpan bultarna är små, gängade och något böjliga lätta bultar som lätt skadas om de är felaktigt installerade eller om för mycket vridmoment används för att fästa dem till ventilkåpan. Strippage av en ventilkåpa bult, vilket är vad som händer när de små åsarna kantar sidorna av bulten skalas bort, normalt händer när en ventilkåpa bult inte bara felaktigt installerat men skärptes betydligt i sitt felaktig position.


Bolt Brott

ventilkåpan bult kan gå sönder och /eller spricka om det är felaktigt installerat på ventilkåpan. När slutstycket är installerad i en sned och /eller alltför vinklad position, kan betydande och onormal påkänning lastning av bulten utvecklas, särskilt under åtdragning av bulten, vilket kan orsaka bulten att bryta. Denna typ av brott kan också uppstå när en felaktigt installerad ventilkåpan bult avlägsnas eller lossas. Ofta är överdrivet tryck eller kraft som krävs för att ta bort en bult ventilkåpa som felaktigt har installerats, om för mycket kraft appliceras, kan bulten gå sönder och /eller snäpp
ventilkåpa Skador

ventilkåporna normalt består av lätt aluminium och /eller metall som kan skadas av bultar ventilkåpan som har installerats felaktigt. Även ventilkåpan bultarna bara kontakta en mycket liten del av ytan av ventilkåpor, bult direkt till ytterkanterna ventilkåpan, de områden som bidrar till att säkerställa en tight, åtsittande av ventilkåporna till motorn huvudet. En felaktigt installerad ventilkåpan bult kan orsaka buktighet till området av ventilkåpan säkras genom ventilkåpan bult. Skevhet till detta område av ventilkåpan kan äventyra tätande förmåga av ventilkåpan själv, en situation som kan orsaka ett oljeläckage.
Skador på Motor Head

När ett ventillock bult är installerad och dras åt på en ventilkåpa, bottendelen av bulten ankare direkt in i motorns huvud. Denna förankring av ventilkåpan bulten i cylinderhuvudet håller ventilen täcka stadigt på plats. Om en ventilkåpan bult är felaktigt installerat, skevhet och skruvens motor huvudet hål kan medföra, vilket kan förhindra ventilkåpan från att installeras ordentligt. Dessutom kan strippage av spåren kantar motor hålen skruv resultera från en ventilkåpan bult felaktigt installerad, en situation som kan hindra ventilkåpan från förankras ordentligt till motorn huvudet. Båda situationerna kan resultera i en dålig montering ventilkåpa som utvecklar oljeläckor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59931.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.