Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort broms rotorer från en 1995 Chevy S-10 Pickup

De främre broms rotorer på en 1995 Chevrolet S-10 gör majoriteten av bromssystemet på den lilla lastbilen, och de delar som slits ut någonstans från varje 10,000-30,000 miles , beroende på dina körvanor. När det blir dags att byta dessa bromsbelägg, är det också dags att byta eller vända rotorerna på bromsar också. Utan att göra detta, kommer dina nya kuddar har inte så mycket yta att använda vid inbromsning, eftersom spåren i den gamla modellen. Saker du behöver
Jack
Jack står
Däck järn
1/2-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
Metallkrok
Flathead skruvmejsel
Sprint avdragare
nåltång
obestämd nyckel satt
Visa fler instruktioner
1

bryta loss klackarna på framdäcken med däcket järn, men ta inte bort dem. Höj framför lastbilen på en uppsättning pallbockar med domkraft, och sedan ta däcken från hela vägen med däck järn.
2

bort bromsoken framifrån spindeln med 1 /2-tums Ratchet och uttag. När bromsoket skjuts upp av rotorn, häng den från de främre fjädrarna med metall krok. Se till att det är noll spänning på bromsledningarna så att de inte skadas.
3

Använd skruvmejsel för att ta bort fett locket i mitten av bromsens rotor. Lossa sedan sprinten som fanns under locket med sprinten avdragare och ett par nål-nosed tång.
4

Skruva slottet muttern i änden av spindeln med en skruvnyckel , dra sedan bort muttern och brickan bakom det. Skjut rotorn bort från spindeln med händerna, och när du gör det, luta den övre halvan tillbaka mot mitten av lastbilen så att du inte tappar lagren från centrum.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57747.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.