Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter rotorn i en VW Jetta

Din Volkswagen Jetta är i desperat behov av nya rotorer om bilen skakar och ryser när du bromsar. Rotorer behöver inte bytas ofta, men om de blir skev eller blir för slitna, då är det dags att byta ut dem till nya. Processen är den samma för alla årsmodeller och du kan göra arbetet själv i ditt eget garage. Instruktioner
1

Få några nya rotorer för din VW Jetta hos din lokala Biltema eller beställa dem på nätet. Rotorer är standard delar och hitta nya är ett enkelt som att placera en order. Byt ut alla fyra på en gång, eller åtminstone den främre eller bakre paret samtidigt behålla ens bromsprestanda.
2

Jack upp din VW Jetta med en domkraft och pallbockar och se till att Blockera hjulen för att hålla bilen från att rulla medan du arbetar. Ta bort muttrarna, monterade däcket med en hylsnyckel.
3

Lossa bromsok montering bultar med en skiftnyckel eller luft Ratchet och skjut sedan bromsok bort av rotorn. Använd tunga mekaniker tråd att hålla bromsok och bifogade bromsslang ur vägen medan du arbetar. Var försiktig så att inte bromsen linjen att kopplas bort från bromsoket medan du arbetar.
4

Avlägsna rotorn fästskruvarna och dra den gamla rotorn bort av navet. Rengör området med en fuktig trasa och därefter placera den nya rotorn på navet.
5

Dra rotorn fästskruvarna med en momentnyckel eller en luft spärrnyckel med en lämplig adapter till 35 tum lbs. (4 Nm). Montera bromsok och bromsledningen på plats och sedan byta bromsok bultar. Var noga med att dra åt bromsok bultar med en momentnyckel till fabriken specifikationer.
6

Sätt hjulet montering och däck tillsammans igen och sedan upprepa den här processen för varje ytterligare rotor. Sedan sänka din Volkswagen Jetta, dra åt och dra åt muttrarna och sedan väg testa bilen för att se till att rotorerna fungerar korrekt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/56998.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.