Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur du justerar nödbromsar på en 1992 Grand Marquis

De bakre bromsarna på din 1992 Grand Marquis är självförstärkande servo-typ trumbromsar utrustade med automatisk själv-justerare och extra parkeringsbroms systemet. Eftersom de bakre bromsbackarna slitage, ökar avståndet mellan skorna och trummans friktionsyta. Detta tillsammans med sträckning av kablarna parkeringsbroms kan orsaka inte parkeringsbromsen att fungera korrekt. Justering av parkeringsbroms sker i två steg, med början med justering av bromsbackar och slutar med att justera kablarna för att kompensera för stretch. Saker du behöver
Stoppklossar
Ordet jack
Jack står
Skruvmejselsats
Broms-justerande sked
Wrench in
Tänger
Visa fler instruktioner
1

Lossa parkeringsbromsen och blockera framhjulen med stoppklossar placerade bakom framhjulen. Höj och stödja den bakre delen av bilen med en domkraft placerad under mitten av den bakre differentialen. Placera domkraften under ramen på baksidan av bilen och sänka Grand Marquis på läktaren för att förhindra olyckor.
2

glider under den bakre delen av bilen och leta reda på baksidan av bromsen Systemet stödplatta som bromsbackarna bifogas. Ta bort den lilla svarta pluggen, som sitter i justerande spåret på den nedre delen av bromssystemet fästplattan genom att bända loss det med en liten skruvmejsel.
3

in en broms-justerande sked i slits i fästplattan och vrida justeringsanordningen hjulet uppåt för att justera spelet mellan bromsbackarna och trumman. Vrid ratten när du justerar bromsarna. Skorna är korrekt inställda när du känner ett lätt motstånd på hjulet som orsakas av skorna i kontakt med trumman.
4

Dra åt parkeringsbromsen. Om parkeringsbromsen fullt ingrepp efter tre till sex klick på ratcheting mekanism, är parkeringsbromsen fungerar. Om parkeringsbromsen behöver justeras ytterligare, släpp parkeringsbromsen och justera vajern parkeringsbromsen.
5

Lokalisera parkering skaderegleraren bromsvajern genom att följa kabeln från fästplattan upp mot framsidan av Grand Marquis tills du hittar justeraren placerad på förarsidan ramskena. Lossa den 13-mm jamb muttern på justerskruven med en skiftnyckel. Ta tag i gängade kabeländen med en tång och vrid 13-mm justermuttern tills det är ca 1 cm av resor när man drar ner på kabeln. Dra åt muttern skaderegleraren Jamb.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58283.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.