Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man beräknar Wheel Offset

Mechanics kommer ofta att behöva mäta förskjutningen av ett hjul vid byte däckstorlekar. Detta är mätningen definieras som den sida till sida positionering av hjulet. Detta är viktigt eftersom en felaktig offset kan leda till kontakt mellan däck och andra delar av fordonet. Bestäm förskjutningen av ett hjul och huruvida denna offset är ett negativt eller positivt värde. Saker du behöver
mäta Ruler Tape
eller Straight Edge
Wheel
penna och papper
Visa fler instruktioner
1

Bestäm hjulet backsteg mätning. Detta görs genom att lägga hjulet nedåt så att baksidan är vänd uppåt mot dig. Lägg din härskare över den inre flänsen. Ta måttbandet och mät avståndet från den regeln till navet monteringsdynan i inches. Ditt resultat är hjulet backsteg.
2

Mät bredden av fälgen. Gör detta genom att mäta från den yttre flänsen till den inre flänsen. Skriv ditt svar i inches.
3

Beräkna mittlinjen av hjulet. Detta åstadkommes genom att ta bredden på fälgen och dividera antalet med två. Till exempel om din totala fälgbredd var sex inches, kommer mittlinjen vara tre inches.
4

Subtrahera mittlinjen från backsteg för att hitta förskjutningen. Om mittlinjen var tre inches och backsteg var två inches förskjutningen skulle vara negativ en tum.
5

Använd ditt svar för att avgöra om förskjutningen är positiv eller negativ. Om du din mittlinje är större än din backsteg du kommer att ha en negativ offset. Om mittlinjen är mindre än din backsteg du kommer att ha en positiv förskjutning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59899.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.