Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter en momentomvandlare på en 4L60E

Byta momentomvandlare i din 4L60E växellåda kan vara en svår uppgift. Monteras i bilar från 1993 till 2002, var 4L60E används i många olika fordon, inklusive Corvette, Trans Am och Hummer. Momentomvandlare typiskt ersätts därför något går sönder inne i dem eller därför att mer eller mindre vridmoment önskas från en stående acceleration. Eftersom byta omvandlaren kräver dra transmissionen ur bilen, med fordonsindustrin kunskap är avgörande för att slutföra denna uppgift smidigt. Saker du behöver
Automotive jack eller lift
Jack står
dräneringskärlet
Hylsnyckelsats
Hylsnyckelsats
Transmission stand
Momentomvandlare
Transmissionsolja
Visa fler instruktioner Review bort Transmission
1

Höj din bil med antingen en hiss eller en domkraft. Använda en bil hiss kommer att göra uppgiften att dra din sändning ut lättare. Se till att du använder rätt placering för domkraft eller fordonsindustrin lift för att höja bilen från marken. Om du använder en domkraft, står ställe jack under fordonet, när det väl är kapade upp, för att hålla det säkert upp.
2

Tappa överföringen genom unbolting överföring pan med en hylsnyckel och uttag , sedan vänta på att vätskan droppa ut i ett avlopp smärta. Överföringen kommer att bli lättare och lättare att flytta, liksom mindre rörigt, om vätskan runnit ut av det.
3

Dra överföringen av din bil. Hänvisa till en reparationshandbok specifikt till bilens modell-år för ett korrekt förfarande för att ta bort överföringen. Använda en sändning monter hjälper stadig 4L60E medan du unbolting monterings komponenterna och göra det lättare att sänka sändningen när den är helt frigöras från fordonet.
4

Dra momentomvandlaren bort av överföring och ut ur det inre av balanshjulkåpan. Placera omvandlaren upp och ner i avloppet pan att dränera helt.
Välj ersätter Torque Converter
5

Bestäm vilka program som är mest lämpliga för din momentomvandlare. En verksamhet, såsom fyra hjul körning, kräver en annan typ av momentomvandlaren än racing eller ens normal körning.
6

Välj en momentomvandlare som passar 4L60E transmission och din ansökan. En momentomvandlare med en lägre stall, såsom en 2100, omvandlar mindre vridmoment från stillastående medan en omvandlare med en högre stall, som en 4000, omvandlar mycket av vridmoment under en stående acceleration.
7 < p> Köp en momentomvandlare som passar spetsen ingående axel på växellåda. Nyare 4L60E växellådor har en klocka hus som skiljer sig från resten av transmissionen. På dessa sändningar, är den ingående axeln spets annorlunda än på tidigare 4L60E sändningar och kräver en momentomvandlare som passar på detta tips ordentligt.
Byt Transmission
8

Install den nya ersättande momentomvandlaren i balanshjulkåpan av transmissionen så att den passar på den ingående axeln.
9

Lyft överföring enligt din bil med överföringen stativet. Bolt tillbaka det på plats enligt anvisningarna i bilens servicemanual.
10

Sänk bilen med domkraft eller hissen så att den vilar på marken. Fyll växellådan med färskfluidum. Släng den gamla transmissionsolja ordentligt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61112.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.