Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter trumbromsar båttrailer

De trumbromsar på baksidan av båttrailer är utformade för att stoppa de bakre hjulen från att vrida genom att friktion på insidan av bromstrumman. Den trumbromsanordning på båttrailer består av en inre och yttre bromsback, bromsskon returfjädrar, bromsvajer retur klipp våren, hjulcylinder och bromsvajer justerare. Alla dessa bakre broms komponenter fungerar tillsammans för att stoppa bakhjulen från svarvning. Byt alltid ut bromsbackarna innan skon godstjocklek når 1/8 tum. Saker du behöver
Däck Tool Review Jack
Jack står
gummiklubba
Tänger
1/2-tums spärrnyckel
1/2-tums set drivhylsa ( Standard) katalog Bromsfjäder borttagningsverktyg
Bromsfjäder hållare borttagningsverktyg
2-ny bromsback kit
platt skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1 < p> Dra båttrailer på en plan yta och ta loss båten från kulan. Kontrollera att båttrailer är nivån.
2

Lossa muttrarna från båda bakhjulen ungefär en kvarts varv moturs med en däck verktyg.
3

Jack förarsidan bak på båttrailer upp med en domkraft och placera en av domkraften under bakaxeln. Kontrollera att stödbenet är minst 12-16 inches från baksidan av hjulnavet montering. Sänk båttrailer på domkraften stå och ta bort domkraften.
4

Jack bakre passagerarsidan av båttrailer upp med domkraft och placera den andra stödbenet under bakaxeln ca 12 och den 16 inches bort från baksidan av hjulnavet montering. Sänk ner vagnen på stödbenet och lämna uttaget på plats.
5

Finish lossa och ta bort muttrarna från bakhjulen. Dra hjulen av och placera dem platt ner. Börja bromsprocessen sko byte av förarsidan bakhjulsnavet.
6

Lokalisera den runda dammkåpan på framsidan av bromstrumman. Tryck på dammkåpan utåt med en gummiklubba tills den är fri från bromstrumman. Placera dammskyddet i ett säkert område.
7

Ta bort sprinten från slottet muttern som håller bromstrumman på plats med tång. Böj sprinten rakt och sedan dra ut den i mitten av slottet muttern med tång. Lossa och skruva slottet muttern med en 1/2-tums enhet ratchet, förlängning och en 1/2-tums enhet socket. När slottet muttern är ur vägen, skaka bromstrumman fram och tillbaka med händerna för att lossa rullager insidan av bromstrumman. Dra lagret ut tillsammans med den platta brickan som ligger bakom rullager. Placera delarna i ett säkert område.
8

Dra bromstrumman rakt av med händerna. Om trumman sitter fast, använd gummiklubba för att knacka på baksidan av trumman tills det är löst nog för att ta bort från bromsbackarna. Dra trumman av och ställ in den på sidan.
9

Ta bort de två övre returfjädersystem som är belägna vid op av fästplattan med en fjäder borttagningsverktyg. Också ta bort brickan som ligger bakom returfjädrarna. Lossa bromsen klipp fjäderhållare från varje bromsback med en broms fjäderhållare borttagningsverktyg. Dra hållarklämman, spärrfjäder och hållaren ur bromsbackarna och placera dem i ett säkert område.
10

Dra upp den yttre bromsback bort av bromsjusteringsanordning som ligger på botten av fästplattan. Avlägsna bromsjusteringsanordning och käppar våren från fästplattan med händerna. Ta tag i bromsbackarna i toppen och svänger skorna ifrån hjulcylinder och bort från fästplattan.
11

Transfer alla de nya broms tillbehör som kommer med den nya bromsen skon kit till nya bromsbackar. Detta inkluderar hållaren fjädrar, hållare och klipp hållaren. Placera den nya bromsbackar med nya broms tillbehör på fästplattan. Placera bromsen justeraren och skruvnyckel fjädra tillbaka på botten av fästplattan. Dra ut på botten av bromsbackarna och placera botten av bromsbackarna på broms justeringsanordningen. Rehook skiftnyckeln våren med handen.
12

Skjut brickan tillbaka över toppen returfjäder ankare. Rehook de två övre returfjädrar till ankaret och till var och bromsskon. Se till att alla nya bromssystem tillbehören ordentligt fäst bromsbackarna och fästplattan. Flytta till den bakre passagerarsidan av båttrailer och upprepa samma procedur som beskrivs i stegen ovan för att ersätta trumbromsar. Inspektera broms trummor för skador såsom sprickbildning eller brott.
13

Skjut trummorna över de nya bromsbackar. Om trummorna inte passar över de nya bromsbackar, avlägsna gummiproppen på nedre baksidan av fästplattan med en platt skruvmejsel. Skjut en platt skruvmejsel i tillgången hålet och leta stjärnan redskap bromsjusteringsanordning. Vrid stjärniga redskap bromsjusteringsanordning moturs med platt skruvmejsel tills bromsbackarna har indragen låg nog att glida trumma på. Skjut bromstrumman under de nya bromsbackar och justera bromsbackarna så att skorna är cirka 1/8 tum från insidan av trummorna.
14

Sätt den platta brickan, rullager och slottet muttern på spindeln insidan av bromstrumman. Skruva slottet muttern på tätt med händerna. Helt åt kronmuttern med Ratchet och uttag. Skjut saxpinnen tillbaka genom centrum av kronmuttern och böj saxsprinten med tången, så att den inte kommer ut av muttern och så att muttern inte tillbaka av spindeln. Placera tillbaka dammkåpan på mitten av trumman. Tryck på dammskyddet på plats med gummiklubba.
15

Skjut båda bakhjulen på hjulnaven och skruva muttrarna på tight. Jack båda sidor av båttrailer upp och ta bort domkraften. Sänk båttrailer till ytan och avsluta dra åt muttrarna med däck verktyget tills muttrarna är mycket snäva.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59113.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.