Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur byter jag en 2006 Toyota 4Runner är Bromsbelägg?

Den 2006 Toyota 4Runner är utrustad med all-wheel, låsningsfria skivbromsar som standard säkerhetsfunktion. Toyota rekommenderar byte av bromsbelägg varje 40.000 miles för att säkerställa att dynan materialet är tillräckligt för att bromsa och stanna fordonet enligt utformade. Slitna bromsbelägg kan inte hantera värmen och spänningen som genereras vid inbromsning. Byt ut elektroderna när slitagevarnarna börjar skrapa mot bromsskivan för att eliminera risken för fel på bromsarna. Saker du behöver
Däck järn
Jack
Jack står
13 mm skiftnyckel
bromsfett (anti-squeal förening) katalog C-clamp
Funnel
DOT -3 bromsvätska
Visa fler instruktioner
1

Lossa muttrarna på hjulet för bromsbeläggen du tänker ersätta med ett däck järn eller 17 mm hylsa och breaker bar. Placera en domkraft under ramen nära hjulhuset och lyft 4Runner s däck från marken. Placera pallbockar under axlarna och sänk fordonet upp på läktaren.
2

Ta bort muttrarna och ta av hjulet. Ta bort bromsok slide bultar /stift med en 13 mm hylsnyckel. Bultarna är placerade på baksidan av bromsok, nära den yttre kanten. Lyft bromsok från rotorn och vila den på toppen av styrarmen ovanför hjulnavet.
3

Dra bromsbelägg från facken i bromsok fästet. De två dynor sitta inuti Bromsokshållare slitsar på vardera sidan av bromsrotorn. Inspektera rotorn för att slå sig eller tunga poäng. Badly skårade rotorer kommer att urholka nya bromsbelägg förtid. Warped rotorer bör bytas ut omedelbart.
4

Ansök kopparbaserad bromsfett (anti-squeal förening) på baksidorna av de nya bromsbelägg. Sätt i de nya dynorna i spåren av bromsok fästet.
5

Placera en C-klämma över bromsok kolv och baksidan av bromsok. Kolven är ansvarig för att klämma bromsklossarna mot rotorn under bromsning. Kolven kommer att ytterligare förlängas på grund av de tunnare bromsbelägg som kräver utbyte. Tjockare, nya bromsbelägg behöver utrymme så skruva Tvingfäste handtag för att tvinga öppna kolven. Ta bort klämman när kolven är helt nedtryckt i sidan av bromsok.
6

Placera bromsok tillbaka över bromsbelägg och rotor. Skruva i bromsok bultar med 13 mm nyckel. Sätt tillbaka hjulet på hjulnavet och skruva på muttrarna för hand. Lyft 4Runner med domkraften och ta bort domkraften. Sänk bilen till marken och dra åt muttrarna med däck järn eller uttag och brytare bar.
7

Upprepa steg 2 till 6 för varje extra uppsättning bromsbelägg du behöver byta.

8

Starta Toyotas motor. Pumpa på bromspedalen upprepade gånger tills pedalen svar återgår till det normala.
9

Ta bort huvudcylinder lock som är till höger om 4Runner motor. Kontrollera nivån på bromsvätska i behållaren. Fyll behållaren, vid behov, med en tratt och DOT-3 bromsvätska. Ta bort tratten och sätt på locket när huvudcylinderns är full. Stäng 4Runner huva.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58228.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.