Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Så här kontrollerar bromsrotorn Rundgång

Termen "kast" används för att beskriva den mängd wobble inträffar när ett element roterar. I en skiva bromssystemet, måste bromsrotorn kast minimeras så att bromsarna inte skaka och vibrera när ingrepp. Mätning av kastet kommer att tillåta en servicetekniker för att avgöra om rotorerna är skev eller felaktigt installerad, vilket korrigerande åtgärder som skall vidtas. Med rätt verktyg och kunskap om hur man korrekt mäta rotorns rundgång, är detta ett jobb som amatör mekaniker kan hantera själva. Saker du behöver
hjulblock
Lug-skiftnyckel
Jack
pallbockar
bungee rep
mutterdragare
Broms rengöringsvätska
filtpenna
mätklocka
Dial-indikator stand
Visa fler instruktioner
1

parkerar bilen på en fast och jämn yta. Sätt automatväxellådor i "Park" och sätta manuella växellådor i antingen första eller backväxel. Om service ett framhjul, dra åt parkeringsbromsen och säkert blockera bakhjulen. Om service ett bakhjul, lämna parkeringsbromsen off men säkert blockera framhjulen att förhindra att fordonet oavsiktligt rullar. Lossa muttrarna ungefär ett helt varv vardera och jack upp bilen. Stöd bilen säkert på en pallbock. Helt ta bort muttrarna och dra av hjulet.
2

bort de två bromsok bultar. Ta tag i tjocklek och vicka den fram och tillbaka några gånger för att sprida bromsbeläggen lite och lyft sedan bromsok fram och bort disken. Häng bromsoket ur vägen, med hjälp av en tråd eller gummiband, noga med att inte sträcka ut eller Vik det flexibla broms slang.
3

Rengör skivans yta med broms rengöring vätska och torka med trasor och låt torka. Markera framsidan av skivan runt kanten vid 45-graders intervall, med användning av en filtpenna. Antal varumärkena från ett till åtta.
4

Placera indikatorklockan på ratten-indikatorn stativ och placera stativet så att uppringd indikatorprob kontakt skivans yta vid en punkt ca 1/2 tum från kanten av skivan. Vrid skivan tills märket No 1 är på sonden och sedan nollställa indikatorn. Spela detta på en bit papper.
5

Vrid skivan tills märket nr 2 är vid ratten-indikatorn sond. Kontrollera kastet mätningen på indikatorn och spela in det på ett papper. Fortsätt tills du har mätningar vid alla åtta märken.
6

Bestäm skillnaden mellan den högsta och lägsta mätning. Detta är rotorn rundgång. Jämför detta antal till tillverkarens gräns som finns i butiken manuell eller eftermarknaden motsvarande reparation manual. Dessa är vanligtvis tillgänglig på lokala bibliotek eller kan köpas i många bokhandlar. Som en allmän regel bör kastet vara något mer än .002 inches för personbilar och 0,003 för lätta lastbilar och stora stadsjeepar.
7

Överdriven rundgång ibland kan botas genom att ta bort skivan, roterande den förrän hjulbultar radas upp med nästa hål över och installera skivan. Det är viktigt att navet vara obefläckat ren innan skivan är installerad. Om kastet är fortfarande överdrivet, då skivan kan shimsas med speciella koniska broms-skiva shims att jämna till den. I andra fall kan resurfacing skivan föra rundgång tillbaka under tillverkarens tolerans. Om skivan är skadad eller skev, måste den bytas ut.
8

ihop bromsen genom att följa stegen i omvänd ordning. Testa bromsen operationen före körning normalt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58553.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.