Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur byter jag Bromsklossar på en 2005 Scion XB?

Toyota introducerade Scion xB 2004. Följande år var Scion xB utrustad med en 1,5-liters, rak fyrcylindrig motor, kan producera upp till 108 hästkrafter och 105 foot-pounds av vridmoment. 2005 xB producerades som en femdörrars herrgårdsvagn. Det erbjöds med möjlighet till två hjul eller fyra hjul skivbromsar. Över tiden, dynorna på bromsarna bära tunna på grund av dagliga bromsning vanor. När bromsbeläggen bära tunna, måste de bytas ut. Den Scion xB med fyra hjul skivbromsar har en sluten systemet nödbromsning innanför den bakre rotorn, lämpligt kallas rotor /trumman. Saker du behöver
Däck järn
2-ton eller större kapacitet jack Sida 2 pallbockar, 2-ton eller större kapacitet
3/8-tums enhet ratchet och socket set, med 3 - tums förlängning
3/8-tums enhet momentnyckel
Tube av bromsok fett (se till att det står "Säkert för användning på skivbromsar") katalog 9-tums eller större C-clamp
Ny front bromsbelägg
nya bakre bromsbelägg (om sådana finns) katalog Kan aerosol broms Spray
Visa fler instruktioner
1

Ta vridmomentet från lug främre hjulmuttrarna. Vrid muttrarna moturs med ett däck järn för att ta bort moment, men ta inte bort muttrarna ännu. Höj den främre änden av xB med en 2-ton (eller större kapacitet) jack. Placera pallbockar under de två skenorna främre ram, strax innanför de nedre länkarmarna under vagnen. Ta bort muttrarna helt från båda framhjulen och sedan ta bort båda framhjulen från Scion.
2

Ta bort bromsok montering bultar från baksidan av en av bromsok. Projektet ska vara klart en sida i taget. Detta gör att du kan använda den andra sidan av fordonet som en visuell referens om du fastnar på hur man kan sätta ihop något. Tjockleken är den stora metallstycke som sveper runt rotorn. Slå bromsok bultar bort av en tjocklek med en 3/8-tums enhet ratchet och uttag. Ta bort skruvarna från bromsoket helt. Ta bort bromsok från bromsen, med ett litet spett för att ta bort bromsoket vid behov.
3

Placera bromsoket direkt bakom bromsen rotoraggregatet, på den nedre länkarmen av Xb. Den nedre styrarmen är den triangulära arm som sträcker sig från botten av bromsanordningen till ramen på vagnen. Låt inte bromsoket hänga fritt eller du kommer att skada slangen gummi bromsen fäst bromsoket. Ta bort bromsbelägg från bromsok-fäste, om de inte redan har fallit ut. Det finns en dyna på framsidan av fästet och ett på baksidan, bakom bromsrotorn. Dra både för hand.
4

Smörj fästplattorna eller mellanläggsplåtar på de nya dynorna, med hjälp av en tub med bromsok fett. Stryk ett tunt lager metall fästplattorna för att minska broms skrikande under den inledande bära in av dynorna. Installera de nya bromsbelägg på bromsok-monteringsfästet så den smorda sidor är vända bort från bromsrotorn.
5

Installera en 9-tums eller större Tvingfäste runt ryggen och inre delen av bromsoket. Placera en gammal bromsbelägg mot kolven, som skjuter ut från centrum av bromsoket. Stäng C-klämman på den bakre av tjocklek och den gamla bromsbelägg. Fortsätta till vända Tvingfäste tätare tills bromsok kolven har dragits helt in och bromsbelägget är i jämnhöjd med insidan av okets hus.
6

Installera tjocklek över rotorn och nya bromsbelägg . Montera bromsok fästbultar och dra åt bultarna till 25 foot-pounds av vridmoment med en 3/8-tums enhet momentnyckel. Spraya hela bromsaggregatet ner på den färdiga sidan, med hjälp av en burk aerosol bromsrengöringsmedel spray.
7

Upprepa steg 2 till 6 för att slutföra den andra framhjulet. Installera båda hjulen på bilen förrän du har bekräftat att du är ordentligt har skärpt bromsok bultar. Ställ hjulmuttrar klacken på båda sidor av bilen och mysiga hjulmuttrarna att montera hjulen flush. Höj framsidan av Scion xB med en domkraft och ta bort domkraften från under fronten på bilen. Sänk bilen till marken. Omedelbart vridmoment hjulet muttrarna med 90 foot-pounds av vridmoment med en momentnyckel och uttag.
8

Sitt i förarsätet och långsamt pumpa bromspedalen. Det bör ta dig minst tre sekunder för att trycka pedalen hela vägen ner om du utför detta steg korrekt. Upprepade pumpa bromspedalen minst 10 gånger, eller tills bromspedalen stelnar och broms spänningen har återställts till normal spänning. Många butik olyckor efter en broms jobb beror på att teknikern inte pumpa bromspedalen ordentligt innan du försöker att provköra bilen.
9

Upprepa steg 1 till 8 för att slutföra byte av de bakre bromsbeläggen , om Scion xB är utrustad med fyra hjul skivbromsar. Processen för bakre dynan ersättare är identisk med den du just utfört på de främre bromsbelägg. Se till att du följer alla vridmoment specifikationer direkt och lyssna varningar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59100.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.