Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort den Rear Hub från en 1988 Chevy 3/4 Ton Pickup

Den bakre änden av de 1988 3/4-ton Chevy pickup-truck har en fritt flytande nav. Det innebär att hjulet inte ansluter till axeln, utan snarare till navet. Axeln fäster navet separat med en serie små bultar för att driva navet och hjulet. Anledningen till en flytande nav är att det är tunga. Den 3/4-ton nav typ har två lager i navet vid ratten, medan axeln typen har bara en. Med en 3/4-ton floater kan bakaxeln avlägsnas och trucken kommer fortfarande rullar. Saker du behöver
hjulblock
Jack
pallbockar
Hammer
Wrench set
Skruvmejsel Set
Shop handdukar
Hylsnyckelsats
Show Mer Instruktioner
1

Ta bort de åtta små skruvar som omger axeln i mitten av navet. Vissa äldre hubbar har delat avsmalnande skär, men 1988 Chevy plocka upp bör endast ha låsbrickor. Ta bort brickorna, alltför.
2

Knacka axeln med en hammare. Fortsätt att knacka tills ett gap uppstår mellan axeln flänsen och navet. Stick in en skruvmejsel i springan och bänd axeln ur navet. Axeln är tung och kommer att täckas med olja.
3

Blockera framhjulen. Placera en domkraft placerad mitt av den bakre differentialen och lyfta den bakre delen av fordonet. Infoga pallbockar under bakaxeln rören på insidan av varje hjul.
4

Böj metall flikarna på låsning bricka kläms mellan två navmuttrarna inuti navet röret. Låset förhindrar nötter lossnar. Använd en hubb uttag för att ta bort den första stora muttern. Avlägsna knappat låsbrickan. Avlägsna den inre muttern.
5

Knacka navet med en hammare tills utsidan hjullagret kommer ut. Dra navet rakt av axeln bostäder, försiktigt så att inte skada den bakre navtätning. Navet är nu redo för service eller utbyte.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61591.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.