Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Så att avgöra vad ABS-systemet en Chevy lastbilen har

Chevrolet lastbilar producerades först 1918. Den första Chevrolet lastbil för att få det låsningsfria bromssystemet, eller ABS, var 1993 K-serien och C-serien. S-10 rad av lastbilar fick låsningsfria bromsar också. Ta reda på vilka låsningsfritt bromssystem din Chevrolet lastbil har, oavsett år eller modell, är en nästan identisk process. Det enda som kommer att skilja sig mellan åren eller modeller är platsen för vissa ABS-delar. Instruktioner
1

Öppna huven på din Chevrolet lastbil. Inspektera motorrummet och lokalisera låsningsfria bromsar tryckmodulator box, som har en mångfald av bromsledningar sticker ut från det. Huvudcylindern på Chevrolet lastbilen kommer endast att ha två linjer som skjuter ut från det, medan låsningsfria bromsstyrventil eller bromstrycket modulator kommer att ha någonstans fyra till sex rader som skjuter ut från den. De flesta bromstrycket modulatorer är belägna nedanför huvudcylindern, i den bakre delen av motorrummet. Några 1990 versioner av Chevy lastbilen har modulatorn under lastbilen, direkt under förarens cockpit, längs insidan av chassit skenan.
2

Fysiskt räkna antalet bromsledningar skjuter ut från bromstrycket modulator. Om du har fyra rader på modulatorn, har du bara tvåhjuliga ABS. Om det finns sex linjer på modulatorn, har du fyra hjul ABS.
3

Inspektera baksidan av varje bromsanordning för att ta reda på om du har framhjul eller bakhjul ABS . ABS-styrenheten har kablage som går till baksidan av hjulen med sensorer fordonets hastighet på dem. Hjulen med elektriska ledningar går in på baksidan av bromsinsatser är hjul som har ABS utrustade på dem.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58485.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.