Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Felsökning 1993 Ford Explorer Bromsar

Två huvudområden måste åtgärdas för att felsöka bromssystemet på en 1993 Ford Explorer eller några bilar utrustade med hydrauliska bromsar. Det viktigaste området för att felsöka är det hydrauliska systemet, utan ett ordentligt förseglat hydraulsystem, blir det inga bromsar. Det andra huvudområdet är den mekaniska sidan, vilket inkluderar bromsbackar och skiva bromsbelägg och hårdvara, såsom bromstrummor och rotorer broms. Saker du behöver
Skyddsglasögon
Ordet jack
Jack står
rörtång
Hylsnyckelsats
Tvingfäste
Hammer
Visa fler instruktioner
Hydraulik
1

Tryck på bromspedalen. Det bör vara fast och flera inches från golvet på första push. Om inte, pumpa bromspedalen flera gånger, om pedalen pumpar upp bort från golvet, indikerar detta luft i ledningen och systemet kräver blödning. Om bromspedalen är nära golvet, fortsätt till nästa steg.
2

bort huvudcylinder toppen, och kontrollera vätskenivån. Den främre kammaren är reservoaren för de främre bromsarna och den bakre kammaren är för de bakre bromsarna. Vätskan bör vara inom en 1/4-tums av toppen av huvudcylindern. Om någon av de två kamrarna i huvudcylindern är tomma, indikerar detta en läcka i hydraulsystemet. Om en läcka indikeras, gå vidare till nästa steg.
3

Refill någon tom huvudcylinder kammare, och pumpa bromsarna några gånger. Titta under bilen för droppande bromsvätska. Om en vätska läcka hittas, kontrollera att ytterligare precisera läckan och reparera det. Bromsarna måste blöda efter reparation läckor. Om vätskenivån gick ner i den nyligen fyllda kammaren men ingen läcka upptäcktes, fortsätt till nästa steg.
4

bort bromsslang från huvudcylindern som motsvarar den läckande behållaren kammaren, och installera en mätare bromstryck i dess ställe. Refill kammaren, placera bromsen spårvidd tanke, och pumpa upp bromsarna, om mätaren går upp och sedan faller eller läckor ner, byta ut eller bygga om huvudcylinder Addera mekanik
<. br> 5

Park Explorer på en fast, plan yta. Lossa främre muttrarna ett halvt varv, men ta inte bort dem.
6

Placera block bakom bakhjulen. Sätt en domkraft under den främre mittstommen, och jack upp Explorer. Sätt i två pallbockar under ramen, en nära varje hjul.
7

Applicera ljus, stadigt tryck på bromspedalen medan någon snurrar hjulen ett i taget. Det borde bara vara tillräckligt tryck så att hjulet har en lätt, stadig dra på det. Snurra hjulet i en stadig takt, om hjulet inte roterar smidigt, kan det tyda på rotorn är skev. När en rotor är skev, kommer bromspedalen pulsera något under din fot i synk med en clunking ljud när fordonet stoppas. Om rotorerna är skev, ersätta dem med nya. Om inte, gå vidare till nästa steg.
8

Ta bort muttrarna och framhjulen. Inspektera bromsbeläggen, vara säker på tillräckligt foder återstår att undvika stålplåt pad skadar rotorn. Om dynorna är slitna, byt ut dem. Med hjulen off, inspektera rotorer för små värme sprickor, om rotorerna har sprickor, byt ut dem
9

Byt hjulen och dra åt muttrarna.. Lyft bilen och ta bort domkraften. Sänk bilen till marken.
10

Lossa muttrarna ett halvt varv på bakhjulen, men ta inte bort dem. Blockera framhjulen. Sätt en domkraft under den bakre differentialen eller center ram, och jack upp Explorer. Sätt i två pallbockar under ramen, en nära varje hjul.
11

Applicera ljus, stadigt tryck på bromspedalen medan någon snurrar bakhjulen ett i taget. Lyssna efter metall-på-metall-kontakt under rotation av hjulen. Om du hör metall-på-metall-kontakt, ta bort hjulen och bromstrummor, och inspektera trummor och skor. Om inget ljud hörs, återlämna fordonet till marken, och dra åt muttrarna. Bakre trumbromsar är normalt inget problem.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58986.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.