Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter främre bromsbelägg på en 1995 Ford Taurus

Mechanics rekommenderar att fordonsägare byta bromsbelägg var 20.000 till 40.000 miles. För front-hjulsdrivna fordon såsom 1995 års Ford Taurus, de främre bromsbelägg får tyngsta användning. Bromsbelägg för en inhemsk bil t.ex. 1995 års Ford Taurus är relativt billigt --- oftast mindre än $ 75 för en hel uppsättning. Ofta den största kostnaden när med din bromsbelägg bytas är arbetsmarknaden. Fyndiga och behändig förare kan spara pengar genom att ändra sina egna bromsbelägg. Saker du behöver
Skyddshandskar (rekommenderas) katalog andningsskydd (rekommenderas) katalog rörtång
Bil jack
Jack står
Hylsnyckel och Hylsnyckelsats
skruvmejsel eller små pry bar
Caliper spridare
Visa fler instruktioner
1

Park din Ford Taurus på en plan yta där du har tillräckligt med utrymme att arbeta. Förvandla din motorn och ställa in handbromsen.
2

Lossa muttrarna med din lug skiftnyckel på hjul som du ändrar bromsbelägg.
3

Höj din bil med din bil domkraft. Säkert stödja bilen på stödbenet.
4

bort muttrarna och hjul.
5

Lossa de övre och undre bromsok bultar med en 12mm hylsa. Avlägsna bultarna och ställ dem åt sidan i en ordning så att du vet vilken som är vilken när det är dags att byta ut dem.
6

Lyft bromsoket bort av rotorn och ställa den upp och ner på sidan . Var noga med att inte knicka bromsslangar i processen.
7

Dra gamla bromsbelägg ut. Du kan behöva använda en skruvmejsel eller små spett för att bända bort dem, eftersom de har varit där ett tag, men de bör komma ut utan alltför stora svårigheter.
8

Sätt den nya bromsbelägg Gör i. detta för hand --- de ska bara glida lätt in i utrymmet där du tog de gamla ur och knäppa rätt på plats.
9

Sätt de gamla bromsbeläggen i upp och ner bromsok du ställer åt sidan. Sätt bromsok spridaren mellan bromsklossarna. Veva på bromsok spridare, vilket kommer att öppna bromsok spridaren och sätta press på bromsbeläggen. Spridaren ska sitta mot bromsbeläggen men inte för hårt. Vänd tjocklek över.
10

Öppna avluftningsventilen och dränera bromsvätska i en behållare. Slå bromsok spridaren veva lite mer för att hjälpa vrida ur bromsvätska ut.
11

Dra åt avluftningsventil för att stänga den. Ta bort bromsok spridaren. Ta ut de gamla bromsbeläggen och kassera dem.
12

Placera bromsoket över nyinstallerade bromsbelägg. Placera de övre och nedre bromsok bultar på plats igen för hand, dra sedan åt dem med hylsnyckel.
13

Byt hjulet. Byt ut muttrarna och dra åt dem med en rörtång.
14

Sänk din Ford Taurus tillbaka till marken genom att ta bort stödbenet och vända på domkraft.
15

Upprepa proceduren på den andra framhjulet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58561.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.