Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man reparerar en sprucken bromsslang

Bromssystemet är ett av de viktigaste komponenterna i ditt fordon. Felaktigt underhåll inte bara kan leda till dyra skador men också kan orsaka bromsfel och eventuellt skada dig själv och andra. Reparera spruckna eller läckande bromsledningar är ett nödvändigt steg för att garantera säkerheten för ditt fordon för sina passagerare och andra som kör på vägen. Saker du behöver
Ordet jack
Däck järn
Spray Wrench smörjmedel
ställa
Linje skiftnyckel
Reservslangarna
Bromsvätska
Visa fler instruktioner

1

bort hjulet för att nå bromssystemet och slangar. Placera en domkraft under fordonet nära hjulet som du tänker arbeta, höja fordonet så att däcket är från marken och sedan skruva av muttrarna med ett däck skiftnyckel. Dra av däcket från bilen.
2

Leta slangen bromsledningen. Denna linje går från hjulhuset och ansluter direkt till bromsoket över bromsklossen. Spreja smörjolja där slangen fäster någon del av fordonet och låt den satt i. Detta innefattar där slangen fäster bromsoket och eventuella rostiga klipp eller bilagor.
3

Användning rätt storlek på flare nut skiftnyckel eller "line skiftnyckel" att lossa alla slangkopplingar. Denna typ av nyckel är utformad för att passa perfekt över slangkopplingar för att minimera skador vid åtdragning eller ta bort slangarna.
4

Ta bromsledningen och blockera exponerade öppningar kommer från hjulhuset och broms ok att förhindra bromsvätska rinner från bilen.
5

Anslut utbytesslang och säkra alla bilagor. Byt ut alla brickor eller klipp som är slitna eller skadade.
6

lufta ur bromsledningarna och ersätta någon vätska som var förlorat. Fyll huvudcylindern med bromsvätska så vätskenivån ligger mellan "Min" och "Max" märken. Låt ledningarna rinna från anslutningen mellan slang och bromsok. Detta kommer att ta bort all luft ur systemet.
7

testa bromsarna på din bil innan du kör på den öppna vägen. Pumpa bromsarna flera gånger samtidigt se bromsoket stadigt pressar mot bromsbelägget. Kör en kort sträcka på en avlägsen väg eller på en parkeringsplats och bromsa flera gånger för att se till att de fungerar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59097.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.