Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur du ändrar bromsar på en 2001 Ford Escape

Den 2001 Ford Escape har låsningsfria skivbromsar. Bromssystemet innefattar rotorn, bromsok, bromsok bron och bromsbelägg. Varje komponent behöver bytas ut ordentligt vid byte bromsarna. Nya rotorer är förpackade med ett konserveringsmedel sprids på ytan. Packningen oljan måste tas bort innan den nya rotorn kan komma till användning. Ägna särskild uppmärksamhet åt bromsen linje när du ska byta bromsok för att undvika skador på linjen och behöver mer omfattande broms reparation. Saker du behöver
rörtång block
Däck
domkraft
pallbockar
13mm skiftnyckel
15mm skiftnyckel
Caliper
Rotor
Caliper bro
Bromsbelägg
bromsvätska
bromsfett
Brake Cleaner Review Hammer
Kedjesmörjmedel
Droppkar
Visa fler instruktioner
1

Sätt Ford överföring i "Park" och dra åt parkeringsbromsen. Placera däck block bakom bakdäcken.
2

Lossa muttrarna på hjulen med rörtång.
3

Lyft Escape med en domkraft och placera pallbockar under ramen. Sänk bilen på pallbockar för att stödja Ford under bromsen förändring.
4

bort de två bromsok bildspel bultar med 13mm skiftnyckel. Ta bromsok från bromsok bron och placera den på toppen av styrarmen ovanför hjulnavet.
5

Ta bort de två skruvarna på bromsok bron med en 15mm skiftnyckel. Dra bromsbelägg (hålls på plats av bromsok bron) från båda sidor av rotorn.
6

Drag av rotorn från hjulbultarna. Spraya rotorn med kedja smörjmedel vid den punkt som ansluter till styrspindeln. Tryck på "top hat" avsnittet (mitten rotorringen) med en hammare för att lindra bindningen av rost.
7

Spraya en ny rotor med broms renare. Torka rotorn rengöra och placera den på hjulbultarna, med den höga hatten delen utåt.
8

Skruva bromsledningen från gamla bromsoket. Placera en långpanna under linjen för att fånga läckande bromsvätska. Skruva bromsledningen på nya bromsok. Applicera bromsfett till insidan av bromsok.
9

Placera bromsok bron till ny rotor och skruva i bromsok bron bultar med 15mm skiftnyckel. Sätt i de nya bromsbelägg i bromsoket bron på vardera sidan av rotorn.
10

Placera den nya bromsok (ansluten till bromsledningen) på bromsoket bron. Skruva i bromsok bildspel bultar med 13mm skiftnyckel.
11

Byt hjulen och hjulmuttrarna.
12

Lyft bilen med domkraften för att ta bort domkraften innan han återvände Ford till marken.
13

Lyft huven och ta bort locket till huvudcylindern. Tryck på bromspedalen tre gånger.
14

Fyll huvudcylindern med bromsvätska tills behållaren är full. Sätt tillbaka locket till huvudcylindern och stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57726.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.