Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter bromsar på en 2000 Pontiac Grand Am

Bromsbeläggen på 2000 Pontiac Grand Am är utformade för att stoppa bilen genom att friktionen till broms rotorer som de vänder. Dynorna är inneslutna inuti bromsoket. När bromspedalen trycks in, trycker den cylinder insidan av bromsoket den yttre bromsbelägg mot fasaden av rotorn. Detta i sin tur, drar det inre bromsbelägget mot den inre fasaden av rotorn. Friktionen hos dynorna glidande mot rotorerna är den process som stoppar Grand Am. Saker du behöver
bromsvätska spruta
Däck Tool Review Ordet jack
Jack står
brytjärnet
1/2-tums spärrnyckel
1/2-tums socket
Rope
6-tums C-klämma
Byte bromsbelägg
Visa fler instruktioner
1

Park ditt 2000 Pontiac Grand Am i en säker arbetsmiljö plats på en plan yta. Ställ i nödbromsen och öppna huven.
2

Ta bort locket från bromsvätskebehållaren. Sätt in röret i en bromsvätska sprutan i bromsvätska och suga ut en spruta full med bromsvätska. Sätt tillbaka locket på behållaren och sänka huven.
3

Lossa alla muttrarna från de främre hjulen genom att vrida muttrarna moturs ca 1/4 varv med en däck verktyg. Ta inte åt muttrarna.
4

Skjut en domkraft under den främre änden av din 2000 Pontiac Grand Am och placera domkraften under en domkraftsfästet. Höj Grand Am tillräckligt hög för jack står att passa under bilen. Placera domkraften under ramen järnväg på båda sidor av bilen. Sänk Grand Am till toppen av läktaren. Så snart vikten på bilen är på läktaren, stoppa uttaget och lämna den i upprätt läge.
5

Ta bort alla muttrarna från framhjulen och dra hjulen bort av hjulnaven.
6

flytta till framsidan förarsidan hjul och lokalisera bultarna styrpinne på baksidan av bromsoket. Tjockleken har en lägre och en övre styrtappen bult. Ta bort skruvarna från baksidan av bromsok med Ratchet och en 1/2-tums socket.
7

Leta reda på hålet på sidan av bromsok. Skjut ett spett i tillgång hålet mellan bromsskivan och den yttre bromsklossen. Bänd mot den yttre bromsklossen tills cylindern dras in i bromsoket tillräckligt för att lossa bromsok från rotorn. Avlägsna spett.
8

Dra bromsoket bort av bromsrotorn hand. Om rotorn sitter fast, bända toppen och botten av bromsok med spett. Häng bromsoket på de styrande komponenterna bakom hjulnavet plattan med ett rep.
9

Dra den yttre dynan ur klämman insidan av bromsok. Placera sedan en 6-tums C-klämma i bromsoket med justeringsbulten mot yttre bromsklossen. Vrid C-klämma handtaget medsols för att sätta på det yttre bromsbelägget mot bromsok cylindern. När cylindern är helt indragen i bromsoket, skruva loss och ta bort C-klämman. Dra sedan den yttre bromsklossen ur den andra klämman.
10

Inspektera broms rotor för slitage och spåren. Om rotorn har minimalt slitage eller spår, ta rotorn till en verkstad eller en automatisk reparation anläggning för att få rotorn vrids. Om rotorn har alltför stort slitage eller spår, byt bromsskivan.
11

Placera de två nya bromsbelägg till båda klämmorna inuti bromsoket. Avlägsna repet från oket och skjut bromsok tillbaka över sidan av rotorn. Säkra bromsok med de två bultarna styrpinne och dra åt den med Ratchet och uttag. Placera hjulet på navet tillsammans med muttrarna. Dra åt hjulmuttrarna med däcket verktyget tills hjulet snurrar.
12

Flytta till det andra framhjulet och upprepa samma steg för byte av bromsbelägg. Efter bromsbeläggen har ersatts, jack ditt 2000 Pontiac Grand Am tillbaka upp och skjut sticker ut från botten av rambalkar. Sänk sedan Grand Am och ta bort ordet jack.
13

Öppna huven och ta bort broms lock vätskebehållare. Sprutar bromsvätskan tillbaka in i reservoaren från sprutan och lägg på locket igen. Sedan stäng huven.
14

Crank ditt 2000 Pontiac Grand Am och pumpa bromspedalen in och ut fem eller sex gånger för att korrekt sits bromsbeläggen till bromsen rotorer. Sedan kör Grand Am runt för att testa bromsbeläggen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58208.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.