Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort en framaxel på en 1998 K1500

A 1998 Chevrolet K1500 med fyrhjulsdrift har ett par främre drivaxlar som vänder hjulen när fyrhjulsdriftsystem är inkopplad. Dessa axlar kan rotera och flytta upp och ner på grund av CV lederna, som är skyddade och hålls smorda med gummistövlar. Dessa stövlar kan riva, och när de gör det, det smörjning läcker ut ur bagageutrymmet och drivknut torkar ut. För att åtgärda problemet, axlarna måste komma ut, vilket tar ungefär en timme. Saker du behöver
Jack
Jack står
Däck järn
Mallet
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
1/2-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
24-tums brytjärnet
Sprint avdragare
Kulled separator
Axel avdragare
Visa fler instruktioner
1

Sätt K1500 på pallbockar med domkraft . Ta bort de främre hjulen med ett däck järn.
2

Knacka bort dammskyddet på mitten av rotorn med hjälp av klubba. Placera spett mellan klackarna på rotorn för att hålla den stadigt, sedan skruva isär axelmuttern under dammskyddet med 1/2-tums Ratchet och uttag. Koppla ur hjulvarvtalsgivaren från axeln med hjälp av händerna.
3

Unbolt Dragstång änden framifrån styrspindeln med en 3/8-tums Ratchet och uttag. Pop ut parallellstaget slut med kulled separatorn. Lyft jack upp under den nedre länkarm så det når bottnen av armen.
4

Unbolt nedre stötdämpare fäste från den nedre länkarmen och svänga chocken så det är bort från armen. Skruva loss krängningshämmaren från undre länkarm med 3/8-tums Ratchet och uttag.
5

Dra ut sprinten i övre länkarm med sprinten avdragare, sedan skruva isär den övre kulleden från knogen. Separera de övre bärarmarna från knogen med kulled separatorn.
6

Skjut axeln ur rotorn med hjälp av avdragare och en 1/2-tums Ratchet och uttag, dra sedan rotorn ut av transmissionen med båda händerna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61485.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.