Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter Toyota Celica Brake Assembly

Toyota Celica fordon som byggdes efter 1994 kom utrustade med både främre och bakre bromsbelägg. Bromsbeläggen är utformade för att stoppa bilen genom att applicera friktion till broms rotorer. Dynorna sammanpressas till broms rotorer av bromsoket då bromspedalen anbringas, och friktionen hos dynorna mot sidorna hos rotorerna är det som hindrar hjulen från att vridas. Du bör byta bromsbeläggen innan pad tjocklek når en åttondel av en tum. Om pad tjocklek når mindre än en åttondel av en tum, kan det skada rotorerna. Saker du behöver
Däck Tool Review Jack
stödbenet
1/2-tums spärrnyckel
1/2-tums set drivhylsa (Metric) katalog platt skruvmejsel
Rope
Tvingfäste
Nya bromsbelägg
Visa fler instruktioner
1

Park Toyota Celica på en plan yta och dra åt parkeringsbromsen. Stäng av motorn.
2

Lossa alla muttrarna från båda framhjulen ungefär en fjärdedel av ett varv med en däck verktyg.
3

Skjut domkraften under främre änden av Toyota Celica och placera domkraften under tvärelementet nedanför motorn. Jack framsidan av bilen upp tillräckligt högt för domkraften. Placera domkraften står under lämplig front stöttningspunkter. Sänk bilen på läktaren och lämna uttaget på plats.
4

Ta bort alla muttrarna från framhjulen med däck verktyg. Dra hjulen av och placera dem platt ned nära framför bilen.
5

Flytta till förarsidan hjulhuset och leta reda på bromsoket som är monterad över sidan av bromsrotorn. Lossa och ta bort de två övre och undre metriska bultar från baksidan av bromsok med en spärr och en socket. Dra åt bultarna ut och placera dem i ett säkert område.
6

Skjut slutet av en platt skruvmejsel mellan bromsskivan och den yttre bromsklossen. Bänd utombordaren bromsbelägg mot bromsok cylindern tills tjockleken är lös nog att ta bort från rotorn.
7

Skjut bromsoket bort av bromsrotorn och häng den till en av de fjädringskomponenter bakom hjulnavet montering med ett rep.
8

Dra inombords bromsdynan ur bromsoket. Skjut c-klämman runt baksidan av bromsoket och runt den yttre bromsklossen. Sakta komprimera yttre bromsbelägget mot bromsok cylindern genom att vrida Tvingfäste medurs. När det bromsok cylindern helt komprimerad, ta bort c-klämma och den yttre bromsbelägg från tjocklek.
9

Skjut de två nya bromsbelägg till klämmorna insidan av bromsoket. Inspektera framsidan och baksidan av bromsrotorn förekommer skador som spårstickning och slitage. Om skadan är överdriven, byt bromsrotorn med en ny. Om skadan är minimal, har rotorn maskin-vände från en verkstad eller en bilverkstad. Om det inte finns någon skada, sedan använda samma bromsrotorn. Ur suspensionen
10

Un-hang bromsoket och ta repet. Skjut bromsok tillbaka över bromsrotorn och skruva de två fästbultarna tillbaka till baksidan av bromsok. Dra åt bultarna med Ratchet och uttag. Skjut hjulen på hjulnavet och skruva muttrarna på tight.
11

Flytta till de övriga tre församlingar hjulnavet och upprepa samma bromsprocessen pad ersättning som anges i föregående steg. När alla bromsbeläggen har ersatts, se till att alla däcken ordentligt säkras av muttrarna. Jack Celica säkerhetskopiera och ta bort läktaren. Sänk bilen till marken och ta bort domkraften.
12

Slutför åtdragning av muttrarna ner snäva med däck verktyg. Dra runt motorn och tryck på bromspedalen in och ut ett par gånger för att ställa in de nya bromsbelägg till rätt avstånd från varje sida av broms rotorer. Stäng av motorn och provköra Toyota Celica i ett säkert område för att se till att de nya bromsarna fungerar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59079.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.