Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man ändrar trumbromsar på en Ford Focus

Basmodellen Ford Focus är utrustad med bakre trumbromsar som ger cirka 20 procent av den bromskraft utvecklad av systemet. Över tiden kommer bromsbackarna slitage, och detta kommer att orsaka en minskning i bakbromsen fungerar som parkeringsbroms och bromspedalen höjd. Byte av bakre skorna, och justera dem ordentligt, kommer att återställa funktion parkeringsbroms och bromspedalen höjd. Den genomsnittliga hem mekaniker kan slutföra denna reparation i en eftermiddag, men inga specialitet verktyg behövs. Saker du behöver
Stoppklossar
Ordet jack
Jack står
rörtång
Hylsnyckelsats
Skruvmejselsats
Spetstång
dräneringskärlet
Broms-delar renare
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Blockera framhjulen med stoppklossar för att förhindra att bilen rullar medan bakhjulen är avstängda. Höj bakre delen av fordonet, med hjälp av domkraft, och placera jack står under den bakre delramen. Sänk bilen på läktaren och rulla domkraften från under Focus. Ta bort muttrarna som fäster de bakre hjulen på axeln och skjut de bakre hjulen från bilen.
2

Bänd dammskyddet, beläget i centrum av trumman, ur trumman med hjälp av ett skruvmejsel. Ta bort 32 mutter mm axel med hjälp av en hylsa och spärrskaft. Skjut trumman från axeln och lägg det åt sidan. Placera ett uppsamlingskärl under bromssystemet. Rengör bromssystemet med broms-delar renare att förhindra dammbildning som kan vara farligt vid inandning.
3

Ta bort clipsen som fäster bromsbackarna till fästplattan genom att trycka dem med en skruvmejsel som du skjuter dem bort hold-down stiften. Dra tillbaka fjädern på parkeringsbromsen kabeln och skjut kabeln från spaken som är ansluten till den bakre mest sko. Dra bromsbackarna från fästplattan.
4

Pressa bottnar skorna tillsammans och ta bort den nedre returfjäder. Ta bort de två returfjädrar som fäster skorna till justeringsmekanism och separera skor från justeraren. Smörj glidställen på fästplattan.
5

Montera justeringsmekanism på skorna och installera returfjädrarna. Ställ in justeringsskruven cam till den lägsta inställningen. Placera enheten på fästplattan och sätt tillbaka kabeln parkeringsbromsen till bakersta sko. Montera klämmorna för att fästa bromsbackarna till fästplattan.
6

Skjut bromstrumman på axeln, och montera axeln mutter till 173 Nm., Med hjälp av en momentnyckel. Installera de bakre hjulen och sänk bilen från läktaren. Provkör att kontrollera att bromssystemet fungerar korrekt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58047.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.