Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Så ändrar frambromsen Rotorer i en 2001 Accord

Skador på broms rotorer förekommer ofta som ett resultat av att ignorera det skrikande av bromsbelägg sensor, vilket indikerar att dynorna är dåliga. Även den skrikande kan så småningom sluta, gör det oåterkalleliga skador på din överenskommelsens rotorer varje gång du trycker på bromspedalen. Den mest märkbara tecken på skadade främre rotorerna är en hård metall gnisslande ljud --- liknar ett tåg bromsning --- när du försöker stoppa bilen. Med några verktyg, kan du ändra de främre broms rotorer på din 2001 Accord hemma i 45 minuter eller mindre. Saker du behöver
rörtång
hydraulisk domkraft
stödbenet
8-tums C-clamp
Hylsnyckelsats
5 gallon hink
stjärnskruvmejsel Sida 3 /8-tums enhet momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Öppna förardörren och fullt engagera Accord s nödbromsen. Lossa muttrarna på passagerarsidan däcket lätt med en rörtång, men inte ta bort dem helt.
2

Placera en domkraft under ramen järnväg nära däcket. Säker lyfter bilen tills botten av däcket synligt mäter fem inches från marken. Placera en pallbock ligger omedelbart till vänster om hydraulisk domkraft för att stödja bilens vikt. Något rock bilen innan du fortsätter att se till att den är stabil.
3

Avlägsna muttrarna från däcket helt och sedan försiktigt glida däcket från navet. Försök att inte låta däcket dra över tappmuttem dubbar, eftersom deras trådar skador lätt.
4

Wind din 8-tums C-clamp öppen helt och lägg den runt baksidan av bromsok kropp . Börja att linda Tvingfäste stänga långsamt tills dess skruv i kontakt med den plana ytan av den yttre bromsklossen. Force den runda kolven på baksidan av det inre bromsbelägget tillbaka ned i bromsoket s borrhålet. Fortsätt att linda C-klämman stängs långsamt tills du inte kan se kolven längre, sedan ta C-klämma bort bromsoket.
5

Ta bort de två fästskruvarna som håller bromsok fästet på plats med en hylsnyckel. Ta inte bort bromsoket s bultar - bara ta bort de två skruvarna från "C-formade" fäste som bromsoket är monterad på
6

Placera en fem liters hink inuti hjulhuset höger. bredvid fästet och tjocklek. Använd båda händerna och skjut fästet med bromsok fortfarande fäst utanför bromsrotorn och ställa både ned på hinken.
7

Lossa och ta bort de två skruvarna på framsidan av bromsrotorn en i tid med en stjärnskruvmejsel. Placera båda skruvarna i fickan eftersom de måste returneras under installationen.
8

Dra bromsrotorn utanför navet i en utåtgående rörelse och ställ in den på sidan av din arbetsplats. Installera din nya passagerarsidan bromsrotor genom att vända denna borttagningen. Använd en 3/8-tums skiftnyckel vridmoment satt till 79,6 Nm. att säkra Bromsokshållare s bultar, återställ sedan momentnyckel till 80 Nm. att säkra muttrarna. Pumpa med bromspedalen tills den stelnar.
9

Använd samma förfarande som beskrivs i steg 1 till 8 för att ändra förarens rotorsidan broms.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58049.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.