Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur du ändrar ett U-Joint på en 1999 Dodge Dakota

Dodge Dakota introducerades 1987 som en medelstor lastbil som var större än en kompakt men ändå mindre än en full-size lastbil. De 1999 Dodge Dakota erbjöds med möjlighet till en 3,9 liters V-6, en 5,2 liters V-8 eller en 5,9 liters V-8. Alla tre motoralternativ kom med möjlighet till två hjul eller fyrhjulsdrift. Processen för att ändra U-leden (kardanknut) på varje sub-modell av 1999 Dakota är identisk. Saker du behöver
Spetstång
Hammer
platt skruvmejsel
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats med 3-tums förlängning adapter
PB blaster eller penetrerande smörjmedel
2-tons eller större kapacitet jack Sida 2 pallbockar Sida 2 fordonsramper (ersätter jack och jack står, om tillgängligt) katalog Liten brytjärnet
Visa fler instruktioner
1

Lyft fram-eller baksidan av lastbilen, beroende på om du arbetar på den främre U-leden eller den bakre U-joint. Använd en 2-ton eller större kapacitet jack för att lyfta trucken. Ställ en pallbock under vardera änden av axeln bostäder, strax bakom hjulen.
2

låg under slutet av lastbilen du ska utföra U-gemensam service på och skjut din kropp så att du är i stånd att komma åt U-leden.
3

Ta bort de två U-formade clips som håller U-leden till oket eller differential på lastbilen. Det finns två klipp med två bultar på varje klipp. Avlägsna skruvarna från clipsen med en 3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats. Sätt en 3-tums förlängning på spärren om du inte har tillräckligt med utrymme att flytta spärren annars.
4

Bänd änden av drivaxeln och U-joint från differentialen med en liten bända bar. Placera spett mellan U-leden och differentierad och skjut handtaget på spett mot differentialen. Fånga drivaxeln med den lediga handen så att den inte slam i marken. Försiktigt in drivaxeln på marken.
5

Ta bort U-joint klipp från vardera änden av U-leden som fortfarande är ansluten till drivaxeln med tång. Nyp centrum av den U-fog klämma inåt tills sidorna kollaps. Wiggle klippet ur U-joint bostäder.
6

Placera en platt skruvmejsel, eller i slutet av spett, på insidan av U-joint rod bearing cap. Stången lageröverfallen är de cylindriska lock i varje ände av den U-leden. De innehåller rod kullager som snurrar när drivaxeln är inkopplad. Knacka försiktigt på insidan av locken vevstakslager att driva dem ut ur U-joint bostäder på drivaxeln. Skjut båda locken vevstakslager ut ur huset helt. Undvik att slå på U-joint bostäder på drivaxeln direkt eftersom du kommer att skada U-gemensamma bostäder och nya U-fogar får inte plats i huset.
7

Skjut gamla U-joint helt fri från drivaxeln. Ta två caps stav hemtagningen av den nya U-joint mittemot varandra och ställ dem med införingshålet vänd direkt vertikalt. Stäng inte de nya lock vevstakslager på deras sidor eller upp och ner som stavarna kommer att falla ut eller bli snett, gör staven lagerhuset värdelös.
8

Skjut de öppna ändarna av nya U-joint in i drivaxelkåpan genom att sätta in den ena änden och sedan vrida den andra änden på plats. Sätt in de två lock vevstakslager på utsidan av U-gemensamma bostäder och driva igenom dem med handen. Knacka lätt locken vevstakslager på u-leden med en hammare om det behövs, men använd din fria hand för att driva den U-leden i staven lagerhuset. Tapping locket utan U-leden även lite insatt kan orsaka stången lagren att falla ut.
9

försiktigt hamra båda infogade caps vevstakslager att säkerställa att de är så långt sitter på U-joint som möjligt. Installera två nya U-joint clips som följer med U-leden med en para av tång. Nyp mitten av klämman vid själva spetsen på tången tills sidorna kollaps. För in spetsen i dödpunkten av lageröverfallet. Guide den nya U-joint gem i drivaxelkåpan med en platt skruvmejsel.
10

Lyft drivaxeln med båda händerna, trycka på axeln mot mitten av lastbilen. Skjut in den nya U-joint och drivaxelenhet i hållaren på differentialen och håll den på plats med ena handen. Sätt i de U-formade clips med din fria hand.
11

Dra åt U-formad klämma bultar med en 3/8-tums Ratchet och uttag, med en 3-tums förlängning om du inte kan få inflytande på varje bult. Dra åt bultarna mellan 80 till 90 foot-pounds av vridmoment eller tills de gör ett klickande ljud. Bultarna gör detta ljud när monteringsytan är vid fullt vridmoment.
12

Sänk lastbilen efter att du visuellt har inspekterats ditt arbete. Titta att se att både U-joint klipp ordentligt fast i drivaxelkåpan och att alla fyra av de U-formade clip bultarna är monterade och på plats. Wiggle drivaxeln med handen för att testa korrekt passning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60982.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.