Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man reparerar Knäckt Gjutjärn Topplock

Gjutjärn Topplock kan repareras med genomsnittliga svetsning färdigheter genom att följa några grundläggande principer för svetsning järn gjutna Saker du behöver
Avfettning
Gjutjärn svetsstavar
Slagg hammare
Temperatur pinnar
Die kvarn
Drill
Visa fler instruktioner
1

spricklagning gjutjärn är rakt fram och någon som kan svetsa mild stål kan gjutjärn genom att följa standardiserade förfaranden. Som ingenjör har jag haft att reparera många maskiner genom åren på detta sätt.
2

Det första steget är att rengöra metallen. Gjutjärn är ökänd för att absorbera oljan. Steam Clean är en bra idé, följt av ett avfettningsmedel. Gunk avfettningsmedel och broms och förgasaren renare lösningsmedel typ fungerar bra också. Om möjligt med huvudet "kokas" i en avfettning moms är det bästa valet. De flesta motorer verkstäder har denna förmåga. När huvudet är ren se till att den är torr för rost sätter in snabbt. I själva verket på grund av rost och fukt svetsen reparationen ska påbörjas inom en timme för bästa resultat.
3 p Om sprickan är en stress eller termisk spricka det måste stoppas från att växa innan en reparation kan göras. Om sprickan är synliga än borra ett litet hål i slutet av sprickan. Använd en liten die grinder eller Dremel verktyg klänning sprickan. Detta innebär slipning ut en liten kanal längs sprickan. Detta gör flera saker, avslöjar frisk för svetsning, förbereder ett "tråg" för svetsgodset att gå in i, och tar bort alla kol uppbyggd längs sprickan gränser (Vi kommer att avstå från att använda finare term för det).

4

Många topplock sprickor uppstår från överhettning och ligger i Ares vattenmanteln eller uppträda vid ventilsätena. Vattenmanteln sprickor kan vara svårt att se ibland. Om var att slipa sprickan är svårt att se än att använda ett färgämne penetrerande test rekommenderas. En burk färg penetrant kan köpas vid varje svetsning utbudet hus. Spraya färgämnet längs sprickan och sedan torka av området besprutas. Endast den färgämne som dränkts i sprickan kommer att kvarstå. Nästa steg är att tillämpa utvecklare, återigen en sprayburk som kan köpas utan en burk med spray fot pulver fungerar bra till. Spraya ett jämnt tunt lager över området. Det vita pulvret torkar avslöja en röd /rosa linjen visar var sprickan is.When gjort inspektera rengöra området bra med avfettningsmedel. Återigen svetsning butik säljer en renare. Om du kan göra en hel svetsreparationer med en uppsättning av färgämne penetrantprovning burkar rekommenderas. Det kommer att spara tid.
5 p Om genom vet sprickan är ren, marken och borrade svets preparatet kan börja. Första gjutjärn som användes i topplock, grå eller segjärn gillar att vara varm. Detta driver avlägsna fukt och lindrar stress. Upphettning av metallen till 170-200F är bäst. Var noga med att värma tillräckligt länge för att låta värmen att verkligen suga in
6

En viktig ingrediens är valet av rätt utrustning för svetsning elektrod. En liten diameter kolv är bäst. Min favorit i 25 år har varit Eutectics EutecTrode Xuper 2240. Denna stav är konstruerad för olja indränkt gjutjärn. Det har bra styrka och är förlåtande. de exakta instruktioner som kan variera beroende på vilken svetsmaskin finns tillgängliga formen ett hus svetsning leverans eller Castolin.com. Fundamentalt elektroden ska sprang kallt. De flesta sprickor kan fyllas i en passage. Efter rotsträngen, chip slagg off och sedan använda mejselhammare peen svetsen. Arbetet ytan för att lindra stress. Om svetsning på ett motorblock detta steg måste utföras efter varje pass. DETTA är hemligheten med SVETSNING CAST IRON .. peen!. Låt den delen långsamt kyla, täcker med svets filtar eller något som kommer att fördröja värmen. Detta steg är viktigt att återigen tillåta stressen lindra. Det påverkar faktiskt korntillväxten av metallen. Ett annat skäl gjutning förvärmdes. Med Euctectic-Castolin stav den färdiga svetsen kommer att vara stark och efter putsning slipning kommer förmodligen färgmatchning huvudet fint. Om det här är ditt första försök praktik på en skrot topplock först. Se till att dina stavar är torra, värma dem i en ugn till 150 för en timme om du är osäker. Användning medan varm. Ett halvt kilo av elektroder är en hel del. Var medveten om att elektroderna kan kosta upp till $ 30 dollar per pund. Du betalar för en professionellt utformad produkt. Det finns andra märken av stavar gjutjärn. Några jag har haft bra resultat med, vissa har jag inte. Stick med stora varumärken inte ompaketerade stavar. En 1/4 pund av stavarna kommer att reparera en hel del sprickor. Om du tänker använda en 7018 elektrod kommer att fungera, ja det kan se okej när du är klar, men du har precis gjort en båt ankare. Svetsen kommer att spricka ut första gången betonade från en liten effekt som kallas kol migration.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59882.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.