Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

2001 Dodge Ram 2500 Bromskloss installationsguide

De 2001 Dodge Ram 2500 är 3/4-ton version av Dodge Ram 1500 (1/2-ton). Det var också i en 1-tons version. Den här lastbilen innehöll alltid bromsar skivor fram som använt bromsbelägg. Medan det var vanligare för denna truck till draget bak trumbromsar var det även med skivbromsar bak. Skivbromsar integrera bromsok, rotorer broms och bromsbelägg. När bromspedalen trycks, bromsok kolvarna trycker dynorna mot ytan av rotorerna att bromsa och stoppa fordonet. Saker du behöver
hjulblock
Lug nut skiftnyckel
3/4-ton (eller högre) betygsatt jack
3/4-ton rated (eller högre) pallbockar (2)
Bänd Tool Review Ratchet med 3/8-tums hex-head socket bit
Mjölk låda eller stadig låda
bromsok kolv reset klämma eller stora C-clamp
Stålborste
Silikon bromsfett
Byte bromsbelägg
Momentnyckel med socket set
Bromsvätska
Visa fler instruktioner
1

Park ditt Ram 2500 på en plan yta stor nog för lyft och stödja ett 3/4-ton lastbil. Dra åt parkeringsbromsen om du ersätter de främre bromsbelägg men inte handbromsen om du byter de bakre bromsbeläggen.
2

Placera en hjulblocket mot utsidan slitbanan av en däcket på motsatt axel som du byter ut bromsbeläggen på lossa sedan muttrarna på de två hjulen på samma axel du byter ut bromsbeläggen på att använda en klack skiftnyckel. Lossa inte muttrarna mer än ett halvt varv.
3

Lyft axeln du byter ut bromsbeläggen på med en 3/4-ton rankade jack och stödja axeln på två 3/4-ton rated pallbockar ställas under varje främre undre styrarm eller under varje sida av bakaxeln, respektive.
4

Avlägsna muttrarna då däcken.
5

Placera ett spett i kaliberdyna fönstret mot stålplåten av utombordaren pad och bänd dynan mot rotorn tills bromsok kolven komprimerar nog att lossa bromsbelägg och bromsok.
6 < p> Ta bort de övre och undre bromsok bultar med en spärr och en 3/8-tums hex-head socket bit, ta sedan bort bromsok från rotorn och knoge montering. Vila bromsok på en mjölk låda eller stadig låda så det finns ingen spänning på bromsen slang kopplad till bromsoket.
7

Använd spett att avsätta en av utombordaren pad behåller fjädrar från bromsok bostäder drar sedan de återstående våren dynan bort av bromsoket.
8

Placera ett bromsok kolv återställning klämma eller ett stort Tvingfäste på ytan av den inre dynan och huset av bromsok och Dra åt klämman till fullo komprimera bromsok kolven i bromsoket.
9

Ta bort klämman och sedan avsätta inombords bromsok bromskloss stoppbygeln från ihåliga bromsok kolv. Använd brytjärnet om det behövs.
10

Använd en stålborste för att skrubba bort rosten, bromsdamm och annat skräp på glidytorna på oket och knoge, sedan applicera ett skikt av silikon bromsfett på respektive ytor.
11

Sätt inombordsmotorer pad och stoppbygeln in i den ihåliga bromsok kolv, se stålplåten av dynan ligger an mot kolven. Set en sida av den yttre dynans låsfjädern på den yttre okets hus sedan svänga dynan på huset för att klippa den återstående låsfjädern.
12

Placera bromsok och stoppningselementet på rotorn och knoge montering och hand-tråden bromsok bultar i bromsoket. Dra åt bultarna med Ratchet och 3/8-tums hex-head socket bit. Upprepa bromsen förfarande pad ersättning för det andra hjulet.
13

Byt däcken och muttrarna. Dra åt muttrarna med klacken skiftnyckel, applicera en stjärna bildas tills nötterna håller däcken ordentligt på hjulnaven.
14

Sänk Ram till marken och sedan dra åt muttrarna, tillämpa stjärnan mönster med momentnyckel inställd på 135 foot-pounds och en socket.
15

bromspedalen flera gånger tills den känns fast sedan kontrollera bromsvätskenivån i huvudcylindern. Lägg bromsvätska vid behov. Avlägsna hjulet blocket, lossa parkeringsbromsen (om tillämpligt) och sedan provköra lastbilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58178.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.