Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

1998 Jeep Grand Cherokee Bakre skivbroms komponenter

Inspirerad av 1991 versionen av Explorer Eddie Bauer edition - en lyx-stil SUV - Jeep släppte sitt eget lyxiga SUV, Grand Cherokee, 1993. Den 1998 Grand Cherokee kom standard med broms skivor fram och bak trumbromsar, precis som de flesta andra fordon gjorde under hela 1990-talet. Som tillval, kan köparna lägga till säkerheten och stabiliteten av fyra hjul skivbromsar. Att veta och förstå de viktigaste komponenterna i Grand Cherokee bakre skivbromsar är det första steget i att lära för att ersätta bromsarna. Bromsslangarna

1998 Grand Cherokee bakre skiva bromssystem börjar med sina slangar, varje sida av Grand Cherokee har en broms slang. . Dessa slangar är gjorda av gummi och bär trycksatt bromsvätska från bromsledningarna till bromsoken

Varje gång du utför en bakbroms jobb, måste du inspektera dessa slangar för eventuella synfel, inklusive: svampig känsla , sprickor, sprickor eller brott. Om några defekter, ersätt slangarna omedelbart. Om du tar bort bromsslangarna av någon anledning, alltid dra åt banjoskruven (den som håller fast slangen till bromsok) till 23 foot-pounds av vridmoment och ersätta de två brickor mässing tätning.
Bromsok

De huvudsakliga hydrauliska komponenterna i 1998 års Grand Cherokee bakre bromsarna är de bakre bromsok. Dessa komponenter håller bromsbeläggen, samt pressa dynorna tillsammans för att föra SUV till ett stopp. Vid byte av bromsbelägg, alltid inspektera bromsok för läckor eller en skadad dammskon.

Efter att 1998 Grand Cherokee s tjocklek av någon anledning, alltid vridmoment sina fästskruvar till mellan 7 och 15 foot-pounds.
Addera Bromsbelägg

1998 Grand Cherokee bromsbelägg är de viktigaste friktionskomponenter av den bakre bromssystemet. Dessa dynor har ett tjockt lager av friktionsmaterial, som typiskt innehåller metalliska fibrer blandade med organiska element, vidhäftade till en metall stödplatta. Den 1998 Grand Cherokee bromsbelägg har små metallklämmor som håller fast dem i bromsoket, vilket eliminerar behovet av en separat Bromsokshållare (fästet är en del av den bakre spindeln). Över tiden, bär friktionsmaterialet ner och förlorar sin effektivitet (detta är den vanligaste orsaken till broms reparation).
P Om du tillåter friktionsmaterial att få så tunn att metallen stödplatta kontakt med rotorn, du är alla men garanterat att behöva byta rotorerna, liksom. Vid byte av bromsbelägg

, alltid ersätta pad tofflor (metall shims ovanför och under dynorna) och shims på baksidan av dynorna. Dessa är så viktiga att de flesta bromsbelägg tillverkare inkluderar dem med nya kuddar. Det är också bäst att använda en tunn beläggning av skivbroms fett på baksidan av dynorna för att hålla vibrationer ljud till ett minimum.
Rotorer

broms rotorer på den bakre delen av 1998 Grand Cherokee är de stora, metallskivor som dynorna trycker mot att föra SUV till ett stopp. När du får kuddar och bromsok utanför, drar rotorn precis utanför bakre navet.

Denna komponent sliter ut dynorna gör, men i långsammare takt än dynorna. En bra tumregel är att byta rotorerna helst de visar några tecken på slitage, inklusive: sprickor, djupa spår, tecken på bromskloss slipning eller en spegelblank glans. Om du har en mikrometer, kan du även kontrollera rotorns tjocklek. Om 1998 Grand Cherokee rotor är tunnare än 0,419 inches, är det dags att byta ut det.
Parkeringsbroms Skor

skillnad från de flesta fordon, använder 1998 Grand Cherokee parkering bromsbackar att hålla fordonet stilla när du i parkeringsbromsen. De flesta fordon använder en ratcheting bromsok och därför kräver ett speciellt verktyg för att dra tillbaka bromsok kolv under bromskloss byte.

På detta system, parkeringsavgifter bromsbackar trycka på en liten trumma i mitten av den bakre rotorn att hålla den på plats. Skorna justeras automatiskt, men ibland den automatiska justeraren misslyckas, därför måste du justera skorna manuellt, med hjälp av den stjärnformade justerhjul som är tillgängliga via rotorn fästplattan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59301.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.