Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter bakbromsarna på en 2002 Dodge 1500 4X4 Truck

De 2002 Dodge 1500 4x4 kom utrustad med fyra bromsar hjul skiva och ett låsningsfritt bromssystem som kontrollerad broms lock-up på alla fyra hjulen. Ett annat särdrag hos detta bromssystem var trumman-i-hatten utformar parkeringsbroms, systemet använde en liten uppsättning av bromsbackar som expanderar mot insidan av rotorn för att åstadkomma funktion parkeringsbromsen. Förfarandet för att ersätta de bakre bromsarna den här lastbilen är liknande den för att ersätta de främre. Saker du behöver
Stoppklossar
Ordet jack
Jack står
rörtång
Hylsnyckelsats
Wrench in
Hammer
Bromsbelägg
Rotorer

Visa fler instruktioner
1

Lossa de bakre hjulmuttrar lug med en 7/8-inch lug skiftnyckel. Placera stoppklossar framför och bakom, framhjulen. Placera en domkraft under den bakre differentialen och lyft av trucken tills hjulen är upplyfta från marken. Placera pallbockar under bakaxeln och sänka knyck på dem långsamt. Ta ordet jack.
2

Ta bort bromsok bultar som fäster de bakre bromsok på bakaxeln, med en 13-mm hylsa och spärrskaft. Bänd bromsok från hjulet med hjälp av en stor skruvmejsel. Öppna luftningsskruven på toppen av bromsok, nära bromsen slang, med användning av en 10-mm nyckel. Slip en C-klämma på okets hus och dra åt den att skjuta bromsok kolv i huset. Stäng luftningsskruven och ta bort klämman. Addera 3

Skjut rotorn från den bakre navanordningen. Rengör navsida som kontaktar rotor med en stålborste för att ta bort rost och flagor som kommer att förhindra rotorn från sittplatser på navet på rätt sätt. Skjut in den nya rotorn på navet. Skjut de nya kuddar på bakaxeln och skjut den bakre bromsok på dynorna. Montera de två 13-mm bromsok bultar och dra åt dem ordentligt.
4

tillbaka hjulen och lyfta lastbilen utanför domkraften. Ta läktarna och sänka bilen. Dra åt muttrarna med 150 foot-pounds, med hjälp av en momentnyckel. Pumpa på bromspedalen flera gånger för att ge plats för nya kuddar på rotorn. Provköra Dodge och göra flera (sex till tio) slutar från 30 mph, så två minuter mellan hållplatser för bromsarna svalna. Detta kommer att polera kuddar och bidra till att minska broms buller och slitage.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58158.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.