Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur Testa bränslepump på en 2001 Chevy Suburban

Bränslepumpen på en 2001 Chevrolet Suburban är ansvarig för att få bensin ur bensintanken och skicka den till motorn. Om bränslepumpen misslyckas, då motorn inte kommer att kunna fungera fullständigt, och kommer inte att köras. Men innan du tar bort den gamla bränslepumpen, är det bäst att först ta reda på om bränslepumpen är egentligen problemet, eller om det är något annat. För att göra detta måste du testa bränslepumpen, vilket kan göras på under en timme. Saker du behöver
Bränsletrycksmätare
Assistant Review 12-volts testlampa
Pencil
Paper
Visa fler instruktioner
1

Parkera Suburban i ett lugnt område. Sätt nyckeln i tändningslåset och vrid den till "ON" läget. Lyssna efter den surrande ljud som kommer från den bakre förarens sida av SUV. Den slås på i ca 2-5 sekunder, och är klart hörbart utan motorn igång. Om du inte hör det, då bränslepumpen kan vara dålig. Om du inte hör det, gå vidare till nästa steg.
2

Öppna gasen luckan och ta bort tanklocket. Fäll ut fjäderbelastad dörr som är inne i bränslet halsen med handen. Har din assistent vrid nyckeln till "ON" läget och lyssna efter bränslepumpen. Om du hör det, gå framåt och om inte, då bränslepumpen kan ha misslyckats. Addera 3

Pop huven och öppna säkringshållaren placerad på förarsidan av fender väl. Testa säkringen bränslepumpen med ett test ljus, och se till att det finns ström går över säkringen. Om säkringen är trasig, byt ut den med en av samma storlek och strömstyrka. Om säkringen är bra, fortsätt till nästa steg.
4

Leta bränsle porten på passagerarsidan av motorn, direkt under den övre motorkåpan. Anslut bränsletrycksmätaren till porten med händerna. Notera trycket med en penna och papper.
5

Har din assistent starta Suburban och kontrollera mätaren. Den bör läsas konsekvent mellan 3-10 PSI under hittade i steg 4. Om inte, eller om trycket varierar vilt, då bränslepumpen är troligen dåligt och behöver bytas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61448.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.