Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur du ändrar bromsar på en Ford Focus

Ford introducerade Focus till bilmarknader runt om i världen under 2000 års modell. För att ge Focus global överklagande, utformade Ford bilen med mycket alerta vägegenskaper och bromsar för att passa förväntningarna köpare utanför USA pigg kompakt bil snart utvecklat en hängiven anhängare bland amerikanska förare som uppskattade den sportiga köregenskaper. Focus levereras som standard med skivbromsar fram, och beroende på årsmodell och trim nivå, antingen bak trumma eller skivbromsar. Servande bromsar på en Focus kräver kunskap om både trumma och skivbroms procedurer för. Saker du behöver
hjulblock
Lug nut skiftnyckel
Jack
Jack står
skiftnycklar
Mallet
Skruvmejslar
C-clamp
Tänger
fint graderad linjal
Bromsskiva mikrometer
Bromstrumma mikrometer
Broms fett
rengöringsvätska
dropplådan
Rags
Stålborste
Visa fler instruktioner
Disc Brake Tillvägagångssätt
1

Park ditt fokus på en fast och jämn yta. Sätt automatväxellådor i parken och satte manuella växellådor i första eller backväxel. Ställ i nödbromsen om service en frambromsen. Om service en bakbroms, inte ställa nödbromsen men säkert blockera framhjulen för att förhindra förflyttning av bilen. Lossa hjulmuttrarna ett helt varv och sedan jack upp bilen. Placera bilen säkert på en pallbock. Helt ta bort muttrarna och dra av hjulet.
2

Dra gummiskydden från cheferna för bromsok bultar och ta bort skruvarna. Ta tag i tjocklek och vicka den fram och tillbaka flera gånger för att tvinga bromsbeläggen isär lite. Lyft bromsok från skivan och hänga den från närliggande våren på ett bungee rep. Var noga med att inte sträcka eller Vik slangen gummi bromsen.
3

Lossa den yttre bromsklossen tråd fästklammern. Klämman kan pried med en skruvmejsel tills den lossnar från utsidan av bromsok fästet. Var försiktig så att du inte skadar klämman. Skjut bromsbelägg och shims ur bromsoket.
4

För främre bromsarna, använd en larce C-klämma för att tvinga tillbaka kolven in i cylindern. Haka ramen änden av klämman runt baksidan av bromsok ram och placera spindeln vridbar mot kolvens yta. Dra spindeln för att trycka tillbaka kolven i cylinderloppet.

För bakbromsarna kolven måste skruvas tillbaka in i cylindern. Haka ramen änden av en C-klämma runt baksidan av bromsok ram och placera spindeln vridbar mot kolvens yta. Dra åt klämman för att sätta lite bakåt tryck på kolven. Ta kolven med stora kanal-lås tång och vrid kolven medurs för att skruva tillbaka in i cylindern. Dra åt C-klämma lite efter några varv på kolven för att hålla tillbaka trycket.

Var noga med att inte nypa, vrida, eller på annat sätt skada tätningen gummikolv.
5 < p> Dra bromsskivan rakt av navet. Om skivan sitter fast på navet det kan lossas med ett par fasta kranar från en plast eller gummi klubba för att den centrala delen av skivan. Slå inte skivans yttre kant eller bromsytan området.
6

Mät bromskloss beläggtjocklek med en fint graderad linjal. Om fodret tjocklek är mindre än 0,060 av en tum, eller om beläggen uppvisar skador eller ojämnt slitage, byt ut elektroderna.
7

Mät skivan tjocklek med en bromsskiva mikrometer på flera ställen runt om i skiva och jämföra mot den rekommenderade minsta tjocklek. Den rekommenderade minsta tjocklek för original skivor utrustning front är 0,91 av en tum, och 0,35 av en tum för original skivor utrustning bak. För eftermarknaden byte skivor minsta tillåtna tjockleken brukar stämplas in i metallen i den yttre skivan fälgen. Byt ut skivan om den uppmätta tjockleken understiger det specificerade minimivärdet, eller om skivan är djupt gjorde eller sprucken. Minor skiva skador kan repareras genom att ha skivan återuppstått på en broms butik eller bildelar butiken.
8

ihop bromsen genom att följa stegen i omvänd ordning. Rengör bromsok bildspel bultar med broms rengöringsvätska och smörj dem med bromsfett innan du installerar dem. Sänk bilen och testa bromsfunktionen före körning. Addera Trumbroms Procedure
9

Parkera bilen på en fast och jämn yta. Delta inte i nödbromsen. Sätt automatväxellådor i parken och satte manuella växellådor i första eller backväxel. Lossa muttrarna ett helt varv och sedan jack bilen upp på framhjulet som ska bearbetas. Stöd bilen på en pallbock. Helt ta bort muttrarna och dra av hjulet.
10

Ta bort de fyra fästskruvar som håller fast trumman och navaggregatet. Bultarna är åtkomliga från baksidan av bromsen, och kan bäst nås med en hylsnyckel och förlängning. Dra ut trumman och navet bort från axeltappen. Om trumman är svåra att ta bort, först vara säker på att parkeringsbromsen är helt urkopplad. Knacka på utsidan axeln av trumman med gummi eller plast klubba för att lossa trumman.
11

Ta bort de övre och nedre returfjäder och skaderegleraren våren. Varje fjäder har hakat ändar, och avlägsnande uppnås genom att greppa i slutet av våren med vice-grepp tång och dra kroken ur dess ankarhålet.
12

Ta fasthållaren klipp från bromsback ankare stift. Grip klippet med en tång och pressa den medan du drar i sidled bort stiftet.
13

Pressa bottnar bromsbackarna och skjut jaget mekanismen justerdonsarmen ut från mellan bromsbackarna.

14

Mät bromsbacksbelägg tjocklek vid centrumpunkten av infodringen med en fint graderad linjal. Om den är mindre än 0,04 av en tum, eller om beläggen är ojämnt slitna eller skadade, byt skorna.
15

Mät innerdiameter bromstrummans i flera riktningar med hjälp av en mikrometer bromstrumma . Trumman är rund om diametern är densamma i alla riktningar. Byt ut trumman om den inre ytan har några djupa spår, gropar eller sprickor, eller om den uppmätta diametern överstiger den rekommenderade maximala diameter. Den maximala diametern är 8.04 inches för de flesta årsmodeller och utföranden, men det finns några undantag så du bör kontrollera i rätt verkstadshandbok. Den maximala diameter kan ofta hittas instansat i metallen på utsidan av trumman.
16

Rengör alla delar genom att spraya frikostigt med broms rengöring vätska och torka med trasor. Rengör insidan av trumman och ansiktet av fästplattan på samma sätt. Använd en stålborste för att avlägsna envis smuts och avlagringar. Använd hög fett temperatur bromsen att smörja fästplattan vid kontaktpunkterna bromsback poäng, bromsbackar där de kontaktar hold-down stiften och svängpunkterna av justerdonsarmen mekanismen. Var mycket noga med att inte få fett på friktionsytor trumman eller bromsbackar.
17

ihop bromsen genom att följa stegen i omvänd ordning. Använd den sammansatta bromsen som en visuell guide. Sätt tillbaka hjulet. Sakta pumpa bromsarna flera gånger för att ställa in självjusterande mekanism. Upprepa proceduren på motsatt hjulet. Sänk bilen och testa bromsfunktionen före körning. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58440.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.