Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Emergency Brake Justering specifikation

Bromssystemen i moderna bilar är normalt mycket tillförlitliga, och handbromsen är sällan krävs för faktisk bromsning under nödsituationer något mer. Dessa dagar nödbromsen används mer som parkeringsbroms eller för att hindra fordonet från att rulla när du startar från en stående stopp på en sluttning med en manuell växellåda. Oavsett bör nödbromsen hållas ordentligt justeras hela tiden så att det kommer att fungera korrekt när uppmanade. Spak eller pedal resor |

flesta tillverkare anger att nödbromsen fullo bör anställas efter sex till nio klick på spaken eller pedal spärrmekanism. Detta gör tillräckligt fria resor i pedal eller spak så att bromsen helt kan frigöras samtidigt tillräckligt återstående resor så att spaken eller pedal kan flyttas längre om det behövs. Resan brukar justeras genom att vrida en spänna mutter vid basen av spaken eller pedalmekanismen.
Emergency Brake fasthållningsförmåga

flesta tillverkare anger att parkeringsbromsen skall kunna hålla fordonet utan assistans på en sluttning på 15 till 30 grader utan att fordonet rör sig eller krypande, oavsett om fordonet är vänd framåt eller bakåt. Det är också oftast anges att den kraft som används för att dra i nödbromsen inte kan överstiga 89.9 pounds för spak-manövrerade bromsar och £ 112,4 för pedal-manövrerade bromsar när detta test genomförs. Observera att de flesta vägar är utformade så att backarna är mindre än 4 procent, och det är ovanligt att se en väg lutning på mer än 8 procent även i kuperad eller bergig terräng.
Lever eller Pedal sidoförflyttning

sida-till-sida rörelse av nödbromsen spak eller pedal måste vara tillräckligt liten så att den spärrmekanism som håller spaken eller trampa i inkopplat läge inte kan kopplas bort genom att flytta det åt sidan. Detta är normalt testas genom att bara trampa i nödbromsen och sedan föra spaken eller pedal från sida till sida för att se om spärrmekanism lossnar. Många Addera bromsfunktion

tillverkare anger att nödbromsen ska kunna stanna fordonet utan hjälp från en hastighet på upp till 30 miles per timme inom ett visst avstånd. Till exempel bör en nödbroms kunna stoppa ett fordon som färdas i 20 miles per timme inom ett avstånd av 54 meter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58552.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.