Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter generatorn på en 2002 KIA Sedona

En fordonets generator befogenheter allehanda viktiga enheter som strålkastare, tändspolar och motor kylfläktar. Dessutom, generatorer också driva icke-väsentliga enheter som till exempel radio och luftkonditionering. När generatorn misslyckas, kommer fordonet inte misslyckas direkt eftersom batteriet ger ström under en kort stund. Så småningom kommer dock generatorn behöver bytas. På en 2002 Kia Sedona, ersätter generatorn är en mycket lång process. Saker du behöver
rena handskar
stjärnskruvmejsel
stor kastrull
Hylsnyckel
Visa fler instruktioner
1

Parkera Sedona och stänga motorn. Ta nycklarna ur tändningen och öppna huven. Tag på handskarna.
2

Ta bort anslutningarna på batteriet. Anslutningarna pop rätt ut när du drar på dem. Låt 30 minuter att passera för krockkuddarna att automatiskt inaktivera.
3

Avlägsna luftfiltret intag. Luftfiltret intag är den stora plastlåda ovanför radiatorn som är ansluten till luftfilterhuset. Med luftfilter intag bort, kan du ta bort nu stödbalken ovanför kylaren själv. Du kommer att behöva använda en stjärnskruvmejsel för att ta bort totalt 10 skruvar från bärbalk.
4

Placera stor kastrull under fordonet precis under kylaren. Koppla de två kylarslangar som är anslutna till kylaren. Detta kommer att orsaka frostskyddsmedel att spilla ut. Den stora pan ska fånga alla frostskyddsmedel. Om den inte gör det, se till att städa upp efteråt, eftersom det är en mycket farlig kemikalie.
5

bort röret att kylarslangar var anslutna till. Ta bort båda fläktarna som är anslutna till kylaren genom att lossa de fyra skruvarna som håller varje fläkt på plats. Detta kommer att ge tillgång till generatorn själv.
6

Avlägsna Serpentine belt genom att lossa manuell justering remskivan hålls på plats av två muttrar. Använd hylsnyckel för att ta bort muttrarna och ta bort Serpentine belt. Ta bort tvärbalken som ansluter motorblocket till generatorn. Ta bort de 2 skruvarna som håller stödet bar på plats för att ta bort den.
7

Ta bort de tre skruvarna på vänster sida av generatorn. Koppla bort kablaget till generatorn genom att klämma ihop flikarna och dra ut den. Koppla den varma kontakten genom att dra ut. Dra generatorn ut ur fordonet. Placera den nya generatorn i bilen och anslut den varma kontakten och kablaget till generatorn.
8

Sätt tillbaka tvärbalken genom att installera de två skruvarna. Sätt tillbaka serpentin bälte i bilen och dra åt den manuella justeringen remskiva. Sätt tillbaka de två muttrarna som håller den på plats.
9

Sätt tillbaka fläktarna är anslutna till kylaren. Se till att det finns fyra skruvar för varje fläkt för att säkra det på plats. Sätt tillbaka röret att kylarslangar var anslutna till och anslut de två slangarna som var anslutna till kylaren.
10

Använd alla tio skruvar för att sätta tillbaka den svarta stativbalk ovanför radiatorn. Placera filtret intag tillbaka in i fordonet. Återanslut anslutningarna till batteriet och stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60851.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.