Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man släpper en Frozen Emergency Brake

En bilens nödsituation eller parkeringsbromsen kan vanligtvis hittas till höger om förarsätet nära golvet. Om bromsen blir frysta, kommer fordonet bli svårt att röra sig. Till skillnad från de hydrauliska bromsar som används med ett fordons bromspedal systemet använder nödbromsen en kombination av hävarmar och kablar för att göra fordonets däck orörliga. Om fryst på grund av kyla, frigör bromsen tar tid men ger lite mer än en kort huvudvärk. En trasig kabel, dock behöver bytas. Saker du behöver
Spade
Visa fler instruktioner
1

dra upp handbromsen och släpp den snabbt. Om du tror att din bils nödbroms har fastnat på grund av iskallt, drar snabbt och släpper kunde knacka någon is från kablarna, vilket gör att mekanismen att röra sig smidigt. Fortsätt att dra och släppa bromsen flera gånger. Om dessa rörelser gör inte gratis bromsen efter ett par försök, kan du behöva tina bromsmekanismen.
2

Starta bilens tändning och låta motorn gå. Värmen som skapas av motorn och distribueras via avgassystemet bör värma mekanismen parkeringsbromsen nog att tina isen och låt nödbromsen att arbeta som avsett. Att påskynda processen, tryck eller skotta snö upp på sidorna av fordonet för att stoppa den varma luften från att fly från under fordonet.
3

Kör bilen i ett uppvärmt garage om möjligt. Även om det är inte tillrådligt att köra din bil med nödbromsen på, om du är parkerade nära en uppvärmd plats, kan det vara det enklaste alternativet. Din bil kommer att flytta om du kör med broms på, men du kan känna ett visst motstånd på gaspedalen.
4

Flytta fordonet bakåt och försöker köra baklänges. Den motsatta rörelsen av däcken kunde frigöra ett fastnat nödbroms.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58247.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.