Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur du ändrar bromsar på en 2001 Windstar Van

Byta bromsarna på din 2001 Ford Windstar kan vara en givande upplevelse eftersom det är ett bra sätt att lära sig mer om din minibuss och spara pengar i processen. Om du planerar att ändra dina egna bromsar, bör du ha en grundläggande förståelse för bilreparationer och du ska känna dig säker på att du kan installera den nya bromsarna korrekt. Felaktigt installerade bromsar kan orsaka en olycka och skada dig och andra. Saker du behöver
Jack står eller lyfta
rörtång
Turkiet Baster
Hylsnyckelsats
Spetstång
Visa fler instruktioner
1

Säkra 2001 Ford Windstar från marken på pallbockar eller en hiss. Avlägsna hjulet muttrarna med en rörtång och ta bort framhjulen från minibuss.
2

bort behållarens lock från huvudcylindern. Sifon halv fluiden ut ur behållaren. Använd en kalkon Baster att suga ut vätskan.
3

Ta bort skivbromscaliper styrpinnar som håller fast bromsok till förankringsplattan. Styrpinnarna har gängor och en hex mutter. Använd en hylsa för att lossa styrpinnarna och sedan dra dem ur förankringsplattan och tjocklek.
4

Lyft skivbromscaliper off förankringsplattan och placera den på den sidan. Ta bort bromsbelägg från förankringsplattan och slänga dem.
5

Ta bort "tryck på" mutter från hjulet stud med ett par nål-tång. Det finns bara ett tryck på muttern.
6

Dra rotorn rakt från ratten och skjut den nya rotorn på hjulet.
7

Skjut ersättare mutter på en av hjulbultar att hålla rotorn på plats.
8

Placera ett träblock och en C-klämman över de hydrauliska kolv-borrningen och tryck kolven in i borrningen.
9

Placera bromsbeläggen mot förankringsplattan och skjut sedan bromsok på fästplåten. Fäst den med styrpinnarna. Dra stiften mellan 23 foot-pounds och 38 foot-pounds.
10

Upprepa proceduren med den andra främre skivbroms. Placera hjulen tillbaka på framsidan av Windstar och fäst dem med rörtång och hjul muttrarna.
11

Top utanför huvudcylindern med Dot5 bromsvätska och sedan placera locket igen.
12

Placera hjulen tillbaka på Windstar och fäst dem med hjulet muttrarna och lug skiftnyckel. Avlägsna minibuss från pallbockar eller lyft.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59038.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.