Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter en länk torsionsstång på en '99 GMC Yukon

Den tunga och 4x4-modeller för 1999 GMC Yukon kom med en torsionsstång framvagn, som använder länkar torsionsstång att ställa in markfrigången för SUV. Om din Yukon verkar vara hängande i ett hörn, är ett potentiellt problem en sliten torsionsstång länk. För att lösa problemet kan du installera en ny länk torsionsstång på lastbilen, vilket tar en timme eller så att göra. Saker du behöver
Jack
Jack står
1/2-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
Krängningshämmare borttagning klämma
ersätter torsionsstång länk
Paint markör

Visa fler instruktioner
1

Park Yukon och dra åt parkeringsbromsen. Lyft den främre delen av Yukon med domkraften och sätta pallbockar under ramen. Leta tvärbalken torsion bar, som är mot mitten av SUV och ansluter till torsionsstavarna som löper parallellt med ramen.
2

Mark gängor torsionsstaven justeringsbultar med färgen markör att ange hur många trådar visar så Yukon kommer att sitta i rätt höjd när den nya torsionsstång länken är installerad. Montera torsion bygelstaget avlägsnande på torsionsstången nyckeln, som är i mitten av tvärbalken och ansluts till justeringsbulten. Dra åt klämman med 1/2-tums Ratchet och uttag.
3

bort torsion regelstång justering med 1/2-tums Ratchet och uttag, sedan långsamt lossa torsionsstaven borttagning klämma med 1/2-tums Ratchet och uttag tills du kan ta bort verktyget. Skjut torsionsstång genom den nedre länkarm fram baksidan av torsionsstaven rensar tvärbalken, dra sedan ut nyckeln torsionsstång. Dra torsionsstången tillbaka mot den bakre delen av Yukon, men nu drar den under tvärbalken. Ta torsionsstången bort från Yukon.
4

Installera det nya länken torsionsstång i nedre länkarm och skjut den framåt genom den nedre länkarm. Sätt in nyckeln torsionsstång i tvärbalken, sedan styra torsionsstaven upp i torsionsstången tvärbalk och genom torsionsstången tangenten.
5

Installera torsion bygelstaget borttagning med 1/2-tums Ratchet och uttag, sedan installera om torsion skruvstångens justering med 1/2-tums Ratchet och uttag. Dra åt skruven tills märket du gjorde i steg 1 rader upp korrekt med torsionsstång tangenten.
6

Lossa torsion verktygsfältet borttagning med 1/2-tums Ratchet och uttag och ta bort det av tvärbalken. Sänk Yukon av domkraften står med domkraften.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61952.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.