Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter Fixed Caliper Bromsbelägg


Du kan byta bromsbelägg på ett fast bromsok bromssystemet i en relativt kort tid i bekvämligheten av ditt eget garage om du har den know-how. Detta kommer att spara tid, pengar och krångel för att ta bilen in till en professionell mekaniker eller återförsäljare serviceavdelning. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
rörtång
Skruvmejsel
Momentnyckel
Bromsbelägg
Visa fler instruktioner
1

Säkra fordonet på en uppsättning pallbockar och ta loss batteripolerna. Ta bort hjulen på naven i bromsok och ställ allt du bort åt sidan där den inte kan skadas eller gå vilse.
2

Ta bort locken på bromsvätskor. Inspektera broms montering och bostäder för att se till att det inte finns några skador eller kraftig korrosion. Tryck tillbaka kolven för att ge plats för de nya dynorna. Beroende på din bil kan du behöva använda en C-klämma för att trycka tillbaka kolven in i hålet.
3

Använd en skruvmejsel för att bända bromsok fram. När detta är gjort kommer vätskan att stiga i huvudcylindern. Tvätta bort bromsdamm och ta bort bromsoket genom att ta bort bultarna. När du tar bort bromsok, kolla efter läckage och åtgärda eventuella situationer finns det kanske.
4

Snap bromsbelägget bort genom att trycka klämmorna och ta bort den. Släng den gamla dynan och fäst den nya bromsbelägg på plats. Kontrollera bromsok bultar är upp till specifikationerna innan du installerar. Sätt tillbaka bromsok och flytta till det nya hjulet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/56857.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.