Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man ändrar Bromsbelägg bak på en 1989 Audi 200

När man tänker på Audi, tänker de flesta på den lyxiga och resultatorienterade R8, TT eller A4, med klassiska Audis faller i glömska. Den 1989 Audi 200 är en av dessa modeller. Jämfört med moderna Audi, är detta sedan varken snyggt eller mäktig, men i jämförelse med lyxiga bilar av sin tid, var det ungefär $ 34.000 Audi 200 toppar. Mekaniskt, var 200 före sin tid, standard-utrustad med en 2,2-liters, turboladdad in-line femcylindrig motor som pumpas ut en imponerande 162 hästkrafter och 177 foot-pounds av vridmoment. Det kom också som standard med fyra hjul skivbromsar, en sällsynthet på 1980-talet. Byta den bakre bromsbelägg på denna gamla skolan lyx fordon är en enkel uppgift som någon erfaren gör-det-självare kan slutföra. Saker du behöver
Socket Ratchet
ställa
Ordet jack
Jack står
Blocknyckelsats
Bungee strap
Gummiklubba
Mikrometer (tillval) katalog Ny rotor (tillval) katalog Momentnyckel
6-tums uttag förlängning
Allen-bitars socket
DOT 4 bromsvätska
Visa fler instruktioner
1

Lossa de bakre lug nötter med en spärrhake och uttag och höja fordonets bakre del med en domkraft. Slide pallbockar under Audis bakre tvärbalk och sänka bilen på pallbockar. Ta bort muttrarna och dra hjulen från de bakre naven.
2

Ta bort de två bromsok bultar med en spärr och uttag medan du håller varje bult s respektive styrpinne stadigt med en kombination skiftnyckel. Dra bromsok från sitt fäste och hänga den från en närliggande upphängningskomponent med ett bungee rem. Addera 3

Skjut bromsbelägg från bromsok fästet. Ta bort de två Bromsokshållare bultar, dra sedan bromsok fästet från det bakre navet.
4

Drag av rotorn från den bakre navet. Om rotorn inte kommer att dra bort lätt, knacka lätt på baksidan av den med en gummiklubba för att frigöra det.
5

Inspektera rotorn för defekter, inklusive djupa spår, ojämnt slitage, spegelliknande shine eller bevis för slipning. Om några defekter, byt rotorn med en ny. Alternativt, om du har tillgång till en mikrometer, mäta tjockleken på rotorn och jämför den med sin minimala refinishing tjocklek på 0,335 inches. Om det är åtminstone så tjock, har en mekanisk verkstad eller bilverkstad resurface rotorn.
6

Skjut originalet eller nya rotorn på bakre navet och placera bromsok fästet tillbaka på bakre navet . Hand-tråd bromsok fästet bultar, dra sedan åt dem till 48 foot-pounds med en momentnyckel och uttag.
7

Infoga nya bromsbelägg i bromsoket fästet.
8 < p> Ta bort bromsok från bungee bandet och hitta insexnyckel-format hål i mitten av bromsok kolv. Med hjälp av en spärr, en 6-tums uttag förlängning och en Allen-bitars socket, vrid bromsok kolven medurs samtidigt som du trycker kolven mot caliperhuset tills kolven skär helt i bromsoket s borrningen.
9

Ställ bromsok på fästet och hand-tråd Ny bromsok bultar i bromsoket. Dra åt bromsok bultar till 26 foot-pounds, med en momentnyckel och uttag, som du använder en kombination skiftnyckel för att hålla varje bult s respektive styrtapp från svarvning.
10

Upprepa steg 2 till 9 för att ersätta bromsbeläggen på andra sidan av Audi.
11

Montera tillbaka hjulen på de bakre nav och dra åt muttrarna. Höj 200 av domkraften står, med hjälp av en domkraft, ta sedan bort domkraften. Sänk Audi till marken och dra åt muttrarna till 90 foot-pounds med en momentnyckel och uttag.
12

Tryck och släpp bromspedalen tills den känns fast, sedan kontrollera vätskenivån i 200 s huvudcylindern. Om vätskenivån är inte på "Max" linje, skruva av locket från huvudcylindern och lägg DOT 4 bromsvätska tills den når "Max" nivå, dra åt locket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59339.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.