Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter de 2006 Volvo S40 Bromsar

Byta dina bromsar kan betyda skillnaden mellan att stoppa i tid och kollidera med bilen framför dig. Med en handfull grundläggande verktyg och rätt delar, kan du byta ut bromsarna på 2006 Volvo S40 på mindre än två timmar. Genom att ersätta dina egna bromsar när de är slitna dig att spara pengar och säkerställa din säkerhet när du kör. Du kan köpa reservdelar broms från en Volvoåterförsäljare eller från en Biltema. Saker du behöver
Jack stå
Metric uttag och Ratchet
delar Brake Cleaner Review Hög temperatur silikonfett
Bromsok komprimeringsverktyget
Visa fler instruktioner
Avlägsna hjulet
1

Park Volvo på en plan yta och ställ in nödbromsen. Arbetet på ett hjul och broms montering i taget.
2

Lossa något muttrarna på det första hjulet, men ta inte bort dem. Placera domkraften under lämplig punkt på fordonets ram. Placera domkraften stå bredvid uttaget, sänk Volvo på stödbenet, ta sedan bort uttaget och lägg den åt sidan.
3

Avlägsna muttrarna hela vägen och placera dem åt sidan . Kasta inte bort dem. Avlägsna hjulet och flytta den ur vägen. Addera bort bromsklossarna och byta Rotorer
4

Ta hållarfjädern placerad på utsidan av Volvos bromsok . Placera den i närheten eftersom du kommer att behöva installera det på några minuter.
5

Ta bort de två gummiskydden på baksidan av bromsoket. Ta bort skruvarna under dem. Kasta inte dessa delar.
6

Flytta bromsok ur vägen. Ta bort de gamla bromsbeläggen. Unbolt och ta bort konsolen bromsbelägg endast om du har valt att byta ut bromsskivor samt bromsbelägg. Använd metriska hylsor och en spärrfunktion för att skruva isär fästet.
7

Ta bort den gamla bromsrotorn och placera den ur vägen. Rotorn ska glida fritt i Steering Hub. Om det är rostig på plats, slå den från baksidan med en hammare för att bryta det gratis.
8

Placera en ny rotor och skruva på bromsbelägg fästet. Spraya en ny rotor med broms delar renare.
Installera nya bromsbelägg
9

Applicera ett tunt lager högtemperaturfett till de två nya bromsbelägg endast vid punkt där de kommer i kontakt med fästet bromsbelägg. Torka bort överflödigt fett. Om du får fett på den keramiska ytan av dynorna, spraya dem med broms pad renare.
10

Skjut de nya kuddar i hållaren utan att röra vid någon av de rengjorda ytorna. Om du vidrör den keramiska ytan av elektroderna, eller rotorn, spraya det område du rörde med broms delar renare.
11

Komprimera bromsoket med den speciella kompression verktyg. Skjut tjocklek över de nya bromsbelägg. Smörj bromsok behålla bultar och skruva bromsok på plats. Sätt tillbaka låsfjädern.
12

tillbaka hjulet och dra åt muttrarna. Hjulet kan vända. Detta är acceptabelt så länge som alla muttrarna är så hårt du kan få dem. Placera domkraften under samma punkt som du ursprungligen kapade upp bilen och höja fordonet utanför stödbenet.
13

bort stödbenet och långsamt sänka Volvo S40 till marken. Dra åt muttrarna, var noga med att inte över-dra åt dem. Upprepa alla stegen ovan för varje hjul och broms montering.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59040.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.