Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur du uppdaterar 1968 Ford Galaxie Brake Rotor

bromsrotorn är skivformiga objekt som används i skivbromssystem som hjälper till att stoppa fordonet när bromsarna trycks. Bromsrotorn går över muttrarna och navaggregatet bakom ratten i bilen. Det finns en tjocklek som ligger över det som pressar det då bromspedalen trycks ner. Denna klämma skapar tillräckligt med friktion för att bromsa hjulet nedåt. Broms rotorer kan få dåliga fläckar från slitna bromsbelägg skrapar mot dem eller på grund av miljöförorening. När broms rotorer slits ut, måste de uppdateras för att hålla din bromseffekt effektivt och säkert. Saker du behöver
Ordet jack
skruvmejsel
Vridmoment Wire skiftnyckel
(tillval)
Visa fler instruktioner
1

Jack upp fronten av fordonet vid däcket vars rotor du vill uppdatera. Tag bort hjulet från fordonet genom att skruva alla muttrarna och dra av hjulet på fordonet. Ställ ratten ur vägen.
2

Ta tjocklek av av rotorn genom att ta bort bromsok bultar. Ställ det ur vägen att se till att det inte hänger på bromsen slang. Du kan hänga den från stänkskärmen med hjälp av en liten bit ståltråd eller snöre. Addera 3

försiktigt bända bort fettet locket med en skruvmejsel. Ta bort muttern hållaren och justera muttern efter att ta bort sprinten.
4

Ta bort de yttre hjullagren och brickan genom att först dra rotorn, och navenhet, ut mot dig. Bara dra tillräckligt för att lossa lagren och bricka. Skjut rotorn, och navenhet, tillbaka när lagren och brickan är löst nog för att ta bort.
5

helt dra rotorn och navaggregatet bort av spindeln efter lagren och brickan har tagits bort. Detta görs genom att dra dem både mot dig och bort från spindeln. Ta bort beläggningen att fabriken sätter på nya rotorer för att skydda det
6

Spray broms renare på en ny rotor. Sätt en ny uppsättning smorda hjullager och inre lager rulle inne i inre kopp navet och installera en ny tätning, vilket gör att den lätt smord.
7

tillbaka navaggregatet och installera den nya rotorn på axeln. Sätt tillbaka de yttre hjullagren, brickan och justermutter, dra åt den till 0,8-1,25 mul-pounds. Sätt tillbaka muttern hållaren, sprinten och fett mössa i slutet av spindeln.
8

Byt bromsok tillbaka över den nya rotorn och sätt tillbaka den till bromsen genom att skruva in bromsok bultar. Sätt tillbaka hjulet på bilen och sänka den. Tryck på bromspedalen några gånger innan du kör fordonet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59022.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.