Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Gör det själv: Byt ut en bränslepump i en 2003 Chevy Malibu

Chevrolet har erbjudit Malibu periodvis sedan 1964. Den 2003 Chevrolet Malibu producerades med en 3,1-liters V-6, som kan producera 180 hästkrafter och 205 foot-pounds av vridmoment. Bränsletanken på 2003 Chevrolet Malibu är en metall tank. Extra försiktighet måste vidtas vid byte metalltankar eftersom insidan och utsidan kanter i tanken är mycket vassa. Saker du behöver
3/8-tums enhet ratchet och uttag
3/8-tums enhet ratchet förlängning (tillval) katalog Metal spärrskaft extender
2-ton eller större kapacitet jack
2 pallbockar Sida 2 fordonsramper (ersätter pallbockar om tillgängligt) katalog 1-fots längd av trä (företrädesvis 1/2-tums med 8-tums hylla board) katalog platt skruvmejsel
1 tub lagerfett eller vaselin
punktionssäker arbetshandske (Mechanix Wear, eller metall arbetshandskar)
Visa fler instruktioner
1

Sätt på ett par Mechanix Wear handskar eller metall arbetshandskar. Lyft den bakre delen av Malibu, med användning av en två-tons eller större kapacitet jack. Set jack står under båda ändarna av axelbalken, bara på insidan av hjulen. Använd fordonsramper som ett alternativ för att höja den bakre delen av Malibu. Detta eliminerar behovet av domkraften.
2

Placera en 1-fot träbit ovanpå domkraften. Ju längre trä, en mer balanserad resultaten är kommer att bli. Höj domkraften så att block av trä är klämd mellan bränsletanken och domkraften. Tryck inte upp på botten av bränsletanken. Se till att din träbit inte blockerar avlägsnandet av banden bränsletanken. Bränsletanken banden är de metallband som löper från framsidan av tanken förbi baksidan av tanken, på undersidan eller magen av tanken.
3

Ta remmen bränsletanken fästbultar, med en 3/8-tums enhet ratchet och uttag. Använd en förlängning mellan Ratchet och uttag om du inte kan få inflytande utan att stöta dina knogar mot andra delar av bilen. Använd en 1-fot bit stålrör över handtaget slutet av spärren om du behöver mer vridmoment för att ta bort skruvarna. Vrid bränsletanken montering remmar bultar moturs tills de är fria från bilen.
4

Sänk bränsletanken något, med hjälp av jack s sänkning enhet. Sänk inte tanken till Jack lägsta inställningar. Sänk tanken tills du kan se toppen av tanken, och bränslekomponenterna pump. Ta bort de två gummislangar från baksidan av bränsletanken, använder en 3/8-tums enhet ratchet och uttag för att ta bort klämmorna. Placera en platt skruvmejsel mellan slangändar och bränslet utskotten tank som går inne i slangarna. Wiggle skruvmejseln runt insidan av båda slangarna för att separera dem från utsprången bränsletanken.
5

Ta bort den huvudsakliga kablaget från toppen av bränslepumpen för hand. Ta den mindre kablaget genom att nypa ihop selen klippet och dra uppåt. Ta bort klämman som håller den lilla bränsleslangen ovanpå bränslepumpen, med en 3/8-tums enhet ratchet och uttag. Ta bort den lilla slangen från toppen av bränslepumpen helt.
6

Ställ in en stor bit kartong framför domkraften, under den främre delen av bränsletanken. Sänk domkraften till den lägsta inställningen. Skjut tanken framåt samtidigt dra jack bakåt underifrån bränsletanken. Skjut stor bit kartong tillbaka intermittent, så att den lindar upp under magen på bränsletanken. Ta bort bränsletanken helt underifrån Malibu.
7

in en platt skruvmejsel i hörnen på en av metallflikarna, som skjuter uppåt om 1/4-tums från kanterna av bränslet pump. Knacka slutet av skruvmejseln så att låsringen varv moturs. Denna avlyssning av flikarna låsringen kommer ta bort låsringen från toppen av tanken, så att du tillgång till bränslepumpen.
8

Avlägsna låsringen helt från bränsletanken montering. Eftermarknad GM bränsletankar kommer i allmänhet med nya låsringar och o-ring packningar. Det är alltid en bra idé att byta ut både när du byter en enhet bränslepump för att säkerställa att du har en tillräcklig tätning för din nya pump.
9

Ta bränslepumpen ur bränsletanken montering genom att dra den uppåt och vrida det motsols, så att bränsletanken nivåvippa rensar kanten av tanken. Placera bränslepumpen i en riktig dropplåt eller långpanna. Ta bort o-ringen från den gamla pumpen om du tänker återanvända den och ställa den på ett säkert ställe.
10

Infoga en o-ring packning på den nya pumpen. Gnid vaselin eller lagerfett runt o-ringen för en ljus beläggning. Smörjmedlet kommer att fungera som en extra tätning mellan tanken och o-ringen. Lämna inte klumpar av fett på O-ringen, eftersom de kan ange ditt bränslesystem.
11

in den nya bränslepumpen i tanken genom att sänka den rakt ner. Vrid pumpen åt vänster eller höger så att bränsletanken nivåvippa rensar läppen av tanken. Se till att dina nya bränslepump slangar och elkontakter står inför passagerarsidan i Malibu, eftersom det är den sida som de möter på den gamla pumpen.
12

Montera låsringen på toppen av bränslet pump. Rikta in flikarna låsringen med bränsletanken läppen. Knacka försiktigt på en av flikarna låsringen med hjälp av en hammare och en platt skruvmejsel. Vrid låsringen medurs för att låsa ringen på plats. Om låsringen ger motstånd till installation, trycka ner bränslepumpen och låsring med ena handen, samtidigt som du försiktigt med hammaren direkt på ringen bränsle lås flikar.
13

Skjut stor bit ryggpapp under fordonet, med bränsletanken på det. Skjut tanken på fronten av banden bränsletanken, och shimmy remmarna i läge en i taget, under bränsletanken. Rulla bränsletanken framåt med ena handen samtidigt som du trycker domkraften med brädan under tanken. Om träbit faller av, kan du använda uttaget i sig för detta steg.
14

Höj domkraften något, tills du känner att du är tillräckligt nära för att installera om kablage och slangar. Installera den lilla slangen och klämma till toppen av bränslet pumpenheten. Dra åt klämman mellan 20 till 30 foot-pounds av vridmoment, med en 3/8-tums enhet ratchet och uttag. Montera den lilla kabelhärvan på den nya pumpen och tryck tills du hör att den klickar på plats. Installera den stora kabelhärvan på den nya bränslepumpen och tryck tills du hör att den klickar på plats.
15

Montera de två bakre slangarna på den nya bränsletanken, tillsammans med klämmorna. Dra åt slangklämmorna mellan 20 till 30 foot-pounds vridmoment när slangarna är helt butted upp mot den bakre delen av bränsletanken.
16

Höj domkraften, med bränsletanken vilar på den, i läge precis under fordonets kaross. Rikta remmarna bränsletanken och vrid bandet bultarna några gånger för hand. Dra åt bultarna bränsle tank bandet helt till botten ram Malibu, med en 3/8-tums enhet ratchet och uttag. Dra åt bultarna mellan 70 till 90 foot-pounds av vridmoment, eller tills en arm kan inte längre vända spärren.
17

Vrid tändningsnyckeln i bilen till läge "II" eller tillbehören ställning, och sedan backa. Upprepa denna process åtminstone tre till fem gånger. Stäng inte av bilmotorn över under denna process. Vrida nyckeln till tillbehör positionen några gånger kommer att ge bränsle sändande enheten att prima motorn, bränsleledningar, och den nya bränslepumpen med bränsle. Underlåtenhet att prima dessa objekt kan resultera i interna bortfall av antingen motorn eller den nya pumpen.
18

Starta bilen och låt den gå i ungefär en minut. Sänk fordonet efter att du har utfört denna slutbesiktning process.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61090.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.