Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur du ansluter en startsolenoid

Förrätter misslyckas av flera skäl, ett är startmotorsolenoiden. Solenoiden är en komponent i starter - en elektromagnet - som tjänar två syften. När magneten magnetiseras, drar den en glidande arm i att spakarna starter drivkugghjulet out. Växeln maskor med svänghjulets kuggkrans. Den stänger även två kontakter, så makten att strömma till startmotorn. Även integral till startmotorn, kan du reparera eller byta ut solenoiden som behövs. Saker du behöver
Jack (tillval) katalog Jack står (tillval) katalog 3/8-tums socket set
Skruvmejselsats
1/4-tums Hylsnyckelsats
Vise
startkablar
Visa fler instruktioner
1

Lyft huven på bilen och koppla den negativa batterikabeln. Beroende på modell, om startern tas bort från under bilen, upp uttaget på framsidan av bilen och installera pallbockar under ramen, sänk sedan bilen på pallbockar. Skjut mot bilen för att se till att den sitter ordentligt på domkraften. Om det stenar eller wobbler, återställ läktaren.
2

Använd en 3/8-tums hylsnyckel och lyft bort startapparaten bultar, följt av den positiva batterikabeln och de små, magnetventiler trådar kontroll. Beroende på modell, kommer den lilla tråden dra eller hållas på plats av en låsmutter. Om den hålls på plats av en mutter, använd en 1/4-tums socket för att lossa muttern och dra av kablaget.
3

Testa solenoiden med batteridrift. Montera startmotorn i ett skruvstäd och klipp en negativ kabel till startmotorn kroppen. Förrätter jord genom sin kropp och inte har en separat jord, eller negativ, tråd. Installera en positiv kabel till den stora, positiva anslutning. När solenoiden nu aktiveras, kommer startmotorn fungera om det fungerar korrekt.
4

Tillämpa positiv batterispänning till den lilla solenoiden anslutning som var unplugged eller fristående med en liten sockel. Använd en liten bygel och peka den till anslutningen. Startmotorn drive-växeln bör snabbt utvidgas med viss kraft som magneten ger energi, och startmotorn ska snurra när solenoiden sluter de interna kontakterna som att strömmen kan flöda till motorn. Ta bort den lilla tråden och processen stoppas.
5

Upprepa starter testet och märker solenoiden operationen. Om startmotorn växel sträcker sig, men motorn inte anmäler sig, är problemet med antingen solenoiden eller startmotorn. För att testa detta, förbi solenoiden. Kommer ut ur motorn är en bro-kontakt som fäster motorn till solenoiden. Energiflöden från kontakterna inuti solenoiden, via denna bro-anslutning, in i motorn. Ansök ström direkt till den externa bryggan. Om motorn är bra, kommer det att snurra när positiv spänning appliceras. Om den snurrar, de kontakter inuti solenoiden är defekt.
6

bort solenoiden från startmotorn. Ta bort de två skruvarna som fäster solenoiden till startmotorn. Ta bort den nedre bron-kontakt skruv. Efter uttagningen vrida solenoiden 90 grader, vänster eller höger, för att avsätta den undre flänsen. Detta behövs för att hålla solenoiden monteras fast på grund av de inblandade krafterna när solenoiden spakarna ut drive-växeln. Dra solenoiden bort, och på samma gång, ta bort den stora, drive-växeln returfjäder.
7

Installera en ny solenoid genom att placera returfjädern på plats, sedan lokalisera solenoiden flänsen på plats , sedan vrida solenoiden och rada upp skruvhålen. Sätt tillbaka skruvarna och byt ut den nedre bron skruven. Bänkprovning montering innan du installerar den på bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61072.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.