Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Så ändrar bakbromsarna på en 2005 Ranger

Den 2005 Ford Ranger kom både förlängda och regelbundna hytten. Den var känd för sin 4,0-liters V6-motor som gav utmärkt acceleration. Ranger införlivade skivbromsar på alla fyra hjulen, vilket gör det mycket enklare för at-home mekaniker att göra broms förändringar. Bromsarna ska bytas var 3 till 6 år, beroende på märke och kvalitet av bromsarna, liksom hur ofta och grov du kör. Om dina bromsar skrikande eller slipning, är det dags att byta dem. Saker du behöver
däck järn
träklossar
Ordet jack
Jack står
Hylsnyckelsats
Twine, rep eller wire
Tvingfäste
Visa fler instruktioner
1

Lossa alla muttrarna från den bakre däck med däcket järn. Placera träblocken framför den främre änden däcken för att säkerställa Ranger inte oavsiktligt rulla.
2

Placera domkraft under axeln på trucken och lyfta upp det tills du har utrymme att placera domkraften stå under axeln och ta ut däcket. Ställ stödbenet under axeln. Ta bort de lossade muttrarna och däcket.
3

bort bromsok monteringsfäste genom unbolting den från rotorn med hylsnyckel. Knyt den på underredet av bilen med snöre, rep eller en vajer för att förhindra belastning på bromsen linje, vilket kan skada den.
4

bort bromsbelägg från fästet. De ska lätt glida ur för hand.
5

Komprimera bromsoket cylinder med C-clamp. Placera en gammal bromskloss mot cylindern för stabilitet och komprimera det hela vägen ner.
6

Montera nya bromsbelägg på samma sätt som de gamla togs bort.
7

Anslut monteringskonsolen tillbaka till rotorn med hylsnyckel. Placera däcket tillbaka på hjulet och dra åt muttrarna. Sänk bilen och dra åt alla muttrarna med däck järn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57795.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.